Κόβει τις προβλέψεις για την αναδυόμενη Ευρώπη η Παγκόσμια Τράπεζα

Η Παγκόσμια Τράπεζα έκοψε τις προβλέψεις της για την ανάπτυξη το 2013 στην ομάδα των 11 αναδυόμενων ευρωπαϊκών χωρών στο 1,3% από 2,5% προηγουμένως, καθώς τα βαθύτερα οικονομικά προβλήματα στην Ευρωζώνη και ιδίως στη Γερμανία επιβαρύνουν την περιοχή, όπως σημειώνει στην εξαμηνιαία της έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα. Η οικονομική επέκταση στην περιοχή, η οποία έχει σημαντικούς εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς με την Ευρωζώνη, επιβράδυνε το 2012 με ορισμένες χώρες να διολισθαίνουν σε ύφεση και άλλες να αναπτύσσονται με χαμηλότερους ρυθμούς απ’ ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί.

Οι χώρες αυτές αναμένεται να συνεχίσουν να υποφέρουν από τη συρρίκνωση της οικονομίας της Ευρωζώνης κατά 0,1% που αναμένεται να σημειωθεί το 2013, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Παγκόσμιας Τράπεζας. “Το 2012 ήταν ένα δύσκολο έτος για την οικονομική δραστηριότητα, ιδίως στην Ευρωζώνη, η οποία εισήλθε σε ύφεση”, δήλωσε η Gallina Andronova Vincelette, επικεφαλής οικονομολόγος της Παγκόσμιας Τράπεζας και συντάκτης της έκθεσης. “Αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο στις 11 χώρες της Ε.Ε. οι οποίες είναι στενά διασυνδεδεμένες με την Ευρωζώνη μέσω οικονομικών και εμπορικών καναλιών. Ως αποτέλεσμα, στα τέλη του 2012 οι προβλέψεις μας για το 2012 και το 2013 αποδυναμώθηκαν”.Οι χώρες που καλύπτονται από την έκθεση βρίσκονταν υπό κεντρικό κρατικό σχεδιασμό σε διάφορα στάδια της ιστορίας τους τον 20ο αιώνα. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης εντάχθηκαν στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την εξαίρεση της Κροατίας η οποία θα ενταχθεί αργότερα το 2013.Πηγή capital.gr

The post Κόβει τις προβλέψεις για την αναδυόμενη Ευρώπη η Παγκόσμια Τράπεζα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα