Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Με την κεντρική εκδήλωση, μετά τις 2 το μεσημέρι, και την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία, περίπου μία ώρα αργότερα, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την Εξέγερση του Πολυτεχνείου...

Η κατάθεση στεφάνων στο χώρο του Πολυτεχνείου, από εκπροσώπους πολιτικών κομμάτων, συνδικαλιστικών φορέων, κοινωνικών οργανώσεων και πολιτών, συνεχίζονται κανονικά, μέχρι εώς ότου οι πύλες του Ιδρύματος θα κλείσουν για τις καθιερωμένες ομιλίες και το προσκλητήριο νεκρών.
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ,
Αλέξης Τσίπρας, κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Πολυτεχνείου λίγο μετά τις 11 το πρωί δηλώνοντας ότι «Το μνημονιακό κατεστημένο επενδύει στη λήθη, προσπαθεί με την ακροδεξιά να αφηγηθεί ξανά την ιστορία των τελευταίων 40 χρόνων της χώρας μας.
Κλειστή είναι αυτή την ώρα η οδός Πατησίων, από την λεωφόρο Αλεξάνδρας μέχρι την Ομόνοια, λόγω των εορτασμών από τα 39 χρόνια της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Η πορεία, με επικεφαλής τη σημαία του Πολυτεχνείου, θα αρχίσει μετά το τέλος της κεντρικής εκδήλωσης. Χιλιάδες αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός από το πρωί μέχρι να ολοκληρωθεί η πορεία, για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων.
Σημειώνεται ότι περιφρούρηση υπάρχει από φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενους μέσα και έξω από το Πολυτεχνείο, ενώ όλες οι Σχολές του κέντρου της Αθήνας είναι κλειστές.

Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

Θα ξεπεράσουν τους 7.000 οι αστυνομικοί που θα μετέχουν στα μέτρα ασφαλείας της ΕΛ.ΑΣ. για την αποτροπή τυχόν επεισοδίων κατά τις εκδηλώσεις για την 39η επέτειο από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια και θα κορυφωθούν το μεσημέρι με την καθιερωμένη συγκέντρωση και πορεία στην αμερικανική πρεσβεία.

Οι περισσότεροι αστυνομικοί θα είναι από τα ΜΑΤ και την ΥΜΕΤ ενώ βασικό ρόλο θα έχουν και μοτοσικλετιστές της ΔΙΑΣ καθώς και αστυνομικοί της Ασφάλειας και της Αντιτρομοκρατικής.

Σε κλοιό αστυνομικών θα τεθεί και η γερμανική πρεσβεία που βρίσκεται στη διαδρομή του συλλαλητηρίου.
Μεγάλος αριθμός αστυνομικών θα βρίσκεται στη Βουλή.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που είχαν τεθεί σε ισχύ τις προηγούμενες ημέρες σε οδούς γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο μέχρι και την πλατεία Κάνιγγος, θα επεκταθούν σήμερα σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου, που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και στις παράλληλες και κάθετες σε αυτές.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε κυκλοφοριακές συνθήκες.
Από τις 12 το μεσημέρι θα παραμείνουν οι σταθμοί μετρό του Συντάγματος, Πανεπιστήμιο, Ευαγγελισμός, Μέγαρο Μουσικής, Αμπελόκηποι, Μοναστηράκι και Ακρόπολη. Επίσης από τις 2 μετά το μεσημέρι θα κλείσουν και οι σταθμοί Πανόρμου, Κατεχάκη και Εθνική Αμυνα.

Ο ΟΑΣΑ σε συνέχεια των τροποποιήσεων στα δρομολόγια των λεωφορείων και τρόλεϊ που έχει θέσει σε εφαρμογή συνδέει προσωρινά (μόνο για σή
Keywords
Τυχαία Θέματα