Κινητοποιήσεις ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά

«Άλλο η πολιτική επιστράτευση και άλλο η Πρωτομαγιά. Η Εργατική Πρωτομαγιά είναι καθιερωμένη ως μία ημέρα απεργίας – εορτής και απεργούν όλοι οι εργαζόμενοι. Δεν πρόκειται ποτέ εμείς να αλλάξουμε την ιστορία της. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάψει
να ισχύει η απόφαση της κυβέρνησης που ισχύει έως τώρα για την επιστράτευση».

Αυτό τόνισε σήμερα ο...
υπουργός Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης,απαντώντας σε ερώτηση αν θα υπάρξει πρόβλημα με την κίνηση των πλοίων την Κυριακή, με αφορμή την 24η απεργία και των στάσεων εργασίας των ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά.

Σημειώνεται, ότι την 1η Μαϊου η μεγάλη επιστροφή των εκδρομέων από τα νησιά αναμένεται να γίνει μετ’ εμποδίων, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των ναυτικών.

Η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία που αποτελεί το ανώτατο συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών, έχει κηρύξει για την ημέρα εκείνη 4ωρη στάση εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων σε όλες τις κατηγορίες με έναρξη από τις 12 το μεσημέρι έως στις 4 μμ.

Από την πλευρά τους όμως οι διοικήσεις των ναυτεργατικών σωματείων, Πανελλήνια Ενωση Μηχανικών και Κατωτέρων Πληρωμάτων Μηχανής «Στέφενσων», Πληρωμάτων ρυμουλκών-ναυαγοσωστικών και Συνταξιούχων ΝΑΤ έχουν προαναγγείλει 24ωρη απεργία απο τις 12 τα μεσάνυχτα του Σαββάτου έως τις 12 τα μεσάνυχτα της Κυριακή.

Μάλιστα οι ναυτεργάτες αναμένεται να έχουν απεργιακή προ συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη στον Πειραιά στις 5:30 το πρωί.

Προβλήματα αναμένεται να παρουσιαστούν και στα κρουαζιερόπλοια απο την 24ωρη απεργία των πληρωμάτων των ρυμουλκών ναυαγοσωστικών, απο τις 6 το πρωί της Πρωτομαγιάς, μέχρι στις 6 το πρωί της Δευτέρας.

Τα κρουαζιερόπλοια που δεν φέρουν ελληνική σημαία, δένουν υποχρεωτικά στο λιμάνι του Πειραιά με τη βοήθεια ρυμουλκών.
Keywords
Τυχαία Θέματα