Ισπανία: Αποφυλάκιση υπό όρους για πρώην υπάλληλο της HSBC

Την αποφυλάκιση υπό όρους του πρώην υπαλλήλου της HSBC, Herve Falciani, αποφάσισαν οι δικαστικές αρχές της Ισπανίας καθώς εκκρεμεί η τελική απόφαση για το αν θα εκδοθεί στην Ελβετία για την κλοπή απόρρητων στοιχείων πελατών της τράπεζας.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires, το δικαστήριο της Μαδρίτης ανακοίνωσε πως ο Falciani θα πρέπει να παρουσιάζεται κάθε τρεις ημέρες σε αστυνομικό τμήμα. Ο πρ΄βην υπάλληλος της HSBC

συνελήφθη την 1η Ιουλίου στη Βαρκελώνη έπειτα από την έκδοση διεθνούς εντάλματος από τις ελβετικές δικαστικές αρχές για την υπόθεση κλοπής δεδομένων από το κατάστημα της HSBC Private Bank στη Γενεύη το 2006 και το 2007.

Η Ελβετία ζήτησε την έκδοσή του στις 5 Ιουλίου, ωστόσο, όπως ανακοίνωσε το δικαστήριο η απόφαση θα καθυστερήσει λόγω της νομοθεσίας για την προστασία των πληροφοριοδοτών.

Αντίγραφα των δεδομένων της HSBC, στα οποία καταγράφονται τα ονόματα και οι λεπτομέρειες των γαλλικών φορολογικών αρχών, και χρησιμοποιούνται και την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της φοροαποφυγής.

Η ισπανική κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως έχει λάβει ορισμένα στοιχεία από τη γαλλική κυβέρνηση αρνούμενη ωστόσο πως πλήρωσε κάποιο ποσό για να τα αποκτήσει. Ο Falciani έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για την παραβίαση του τραπεζικού απορρήτου και την κλοπή τραπεζικών αρχείων.

Πηγή:www.capital.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα