Η Παραμυθούπολη στη Σάμο

Η Παραμυθούπολη ήδη είναι γεγονός από την Παρασκευή το βράδυ στην Σάμο, όταν δεκάδες παιδιά αλλά και μεγάλοι, μέλη του εμπορικού συλλόγου , πολίτες που θέλησαν να ζήσουν για λίγο ένα παραμύθι, υπό τους ήχους της φιλαρμονικής Πυθαφορείου, ξεκίνησαν λαμπαδηδρομία από την παραλιακή, διέσχισαν όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης κατέληξαν στην κατάμεστη πλατεία Πυθαγόρα, όπου ο ‘Αγιος Βασίλης, κατέβηκε όχι από το έλκηθρο αλλά από το τετράτροχο ποδήλατό του κι αφού σκόρπισε καραμέλες στα παιδιά, εγκαταστάθηκε στο σπίτι του.

Στη συνέχεια έγινε το άναμμα του χριστουγεννιάτικου

δέντρου παρουσία πλήθους κόσμου, του δημάρχου Σάμου Στέλιου Θάνου , των δημοτικών συμβούλων , όλου του εμπορικού συλλόγου ενώ ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από την μουσική σχολή Αρμονία του Δήμου Σάμου και την φιλαρμονική του Βαθύλλου.

Καθημερινά πλέον λειτουργούν τρία σπιτάκια στην Πλατεία Πυθαγόρα τα οποία δέχονται τα παιδιά προκειμένου να τα απασχολήσουν ευχάριστα και δημιουργικά ενώ λειτουργεί και μικρό Λούνα Πάρκ από την Κυριακή .

Η προσπάθεια του εμπορικού συλλόγου έχει βρει ανταπόκριση από τον κόσμο, φανερώνοντας παράλληλα την ανάγκη του για λίγη απόδραση στο όνειρο.

Ως τις 2 Ιανουαρίου θα υπάρχουν εκδηλώσεις καθημερινά προκειμένου μικροί και μεγάλοι να ζήσουν έστω και λίγο ένα μαγεμένο παραμύθι και να ξεφύγουν από τα προβλήματα της καθημερινότητας .

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα