Η λίστα των καλεσμένων στον βασιλικό γάμο

Δυόμισι δισεκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο αναμένεται να παρακολουθήσουν το χαρμόσυνο γεγονός από την τηλεόραση ή το διαδίκτυο, που θα καλύψει βασιλικό γάμο για πρώτη φορά. Ωστόσο...
1.900 συνολικά άτομα θα παραβρεθούν δια ζώσης στο μυστήριο: φίλοι, συγγενείς, γαλαζοαίματοι αλλά και διάσημοι αστέρες της σόου μπιζ.

Το παλάτι του Μπάκινγχαμ έδωσε στη δημοσιότητα την επίσημη λίστα των καλεσμένων στο γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ και
της Κέιτ Μίντλετον, που θα διεξαχθεί την προσεχή Παρασκευή. Η πρόσκληση με τη βασιλική σφραγίδα έφτασε στους παραλήπτες. «Ο αρχιθαλαμηπόλος πήρε εντολή από τη βασίλισσα να σας προσκαλέσει στο γάμο της αυτού υψηλότητας πρίγκιπα Ουίλιαμ της Ουαλίας με την δεσποινίδα Κάθριν Μιντλετον στο Αβαείο του Γουέστμινστερ...», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε αυτήν και πήγε σε ουκ ολίγα διάσημα ονόματα.

Έλαμψε από χαρά η εγκυμονούσα Βικτώρια Μπέκαμ όταν κράτησε στα χέρια της το βασιλικό προσκλητήριο. Το ίδιο και ο σύζυγός της Ντέιβιντ, αφού είναι προσωπικός φίλος των μελλόνυμφων. Μάλιστα, οι δυο τους αναμένεται να φτάσουν με καθυστέρηση και όχι από τις οκτώ το πρωί που προβλέπει το πρωτόκολλο για τους καλεσμένους, καθώς είναι πολλές οι ώρες και δεν επιτρέπεται τόση ορθοστασία για την Βικτώρια.

Μαζί με το ζεύγος Μπέκαμ, πρώτη θέση στη λίστα των καλεσμένων έχει ο Ελτον Τζον που ήταν ο αγαπημένος φίλος της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Μάλιστα, ο Ελτον Τζον θα συνοδεύεται στο μυστήριο από τον σύντροφό του Ντέιβιντ Φέρνις. Εκεί θα είναι επίσης ο βρετανός σκηνοθέτης Γκάι Ρίτσι, πρώην σύζυγος της Μαντόνα, μαζί με τον φωτογράφο των αρραβώνων Μάριο Τεστίνο. Από τον κόσμο του αθλητισμού περιμένουμε ακόμα να δούμε τον σουπερστάρ της κολύμβησης Ιαν Θορπ, ενώ πρόσκληση έλαβε και ο ηθοποιός Ρόουαν Ατκινσον, ο γνωστός μας "Μίστερ Μπιν".

Καλεσμένοι στον γάμο του πρίγκιπα Ουίλιαμ είναι και μέλη των βασιλικών οικογενειών της Ευρώπης, εκτός από την πρώην σύζυγο του πρίγκιπα Αντριου, Σάρα Φεργκιουνσον, η οποία έχει υποπέσει σε διάφορα ατοπήματα. Παρούσες όμως θα είναι ωστόσο οι κόρες της Μπεατρίς και Ευγενία. Καλεσμένος θα είναι ακόμα και ο βρετανός πρωθυπουργός Ντειβιντ Κάμερον με τη σύζυγό του, ενώ αίσθηση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι εκτός λίστας καλεσμένων έμεινε το ζεύγος Ομπάμα. Ο Ουίλιαμ είναι δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, μετά τον πατέρα του Κάρολο, επομένως το πρωτόκολλο δεν του επιβάλλει να καλέσει ηγέτες κρατών – και αυτός δεν κάλεσε έτσι τον πλανητάρχη. Πάντως ο Ουίλιαμ που είναι συναισθηματικός και ευγενικός, όπως η μητέρα του, έχει καλέσει στον γάμο του και τα 27 μελή της μονάδας του στην αεροπορική βάση Ανγκλσεϊ.

Την ώρα πάντως που οι καλεσμένοι ράβουν τα κοστούμια και τις τουαλέτες τους, η πληροφορία πως η Κέιτ Μιντλετον δεν θα πει τη λέξη "υπακούω" στους γαμήλιους όρκους της προς τον σύζυγό της γιατί το θεώρει αναχρονιστικό, αναστατώνει το παλάτι. Πάντως, όταν δημοσιογράφοι ζήτησαν ένα σχόλιο για αυτό, η απάντηση ήταν πως «αυτό είναι υποθετικό και ότι πρέπει να περιμένουμε να δο
Keywords
Τυχαία Θέματα