Η «φουριόζα» Μπάρτσα και το ρεκόρ

Μόλις πέντε γκολ μακριά από το να ξεπεράσει τη Ρεάλ Μαδρίτης βρίσκεται η Μπαρτσελόνα, ενώ στο νούμερο 211 αγώνα της ιστορίας τους παίζουν (και) για την πρωτοπορία στα «Clasico».

Με στόχο την πρόκριση στον τελικό του Champions League, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ αναμετρώνται στο «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης, με τους Καταλανούς...
να είναι το ξεκάθαρο φαβορί μετά τη νίκη με 2-0 μέσα στο «Μπερναμπέου» από το πρώτο ματς. Ένα «Clasico» όμως
πάντα έχει τη δική του ξεχωριστή σημασία πέρα από τις σκοπιμότητες και την ουσία των προκρίσεων.

Στην πραγματικότητα πρόκειται για μια ποδοσφαιρική κόντρα δύο ομάδων που αντιπροσωπεύουν δύο διαφορετικούς κόσμους κάτω από την ίδια πατρίδα. Μια κόντρα που έχει τις ρίζες της στις αρχές του 20ού αιώνα και μέχρι σήμερα δεν έχασε ποτέ το ξεχωριστό και το μοναδικό του χαρακτήρα της.

Ματς πρωταθλήματος, Κυπέλλου, Σούπερ Καπ, ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και πολλά άλλα, συνθέτουν το παζλ των μεγάλων ντέρμπι των δύο ομάδων, των οποίων ο συνολικός αριθμός ανέρχεται πλέον στις 210.

Στα στατιστικά, που ναι μεν δεν αποτελούν χειροπιαστή εικόνα αλλά δεν παύουν να έχουν τη δική τους αξία στις συνειδήσεις των φιλάθλων, η «Βασίλισσα» προπορεύεται και προπορευόταν ανέκαθεν, φαίνεται όμως πως η χρονική συγκυρία για τους Καταλανούς να πάρουν κεφάλι έχει φτάσει…

Από τα 210 παιχνίδια που έχουν δώσει οι δύο ομάδες σε όλες τις διοργανώσεις, οι Μαδριλένοι έχουν επικρατήσει στα 85, οι Καταλανοί στα 82, ενώ μόλις 43 ματς έληξαν ισόπαλα… Μάλιστα, η άνοδος των «μπλαουγκράνα» τα τελευταία χρόνια τούς έχει ωθήσει στο να «κλείσουν» την ψαλίδα από τους «μερένχες» και το πλήρωμα του χρόνου για το ιστορικό… προσπέρασμα φαίνεται είναι κοντά.

Κι αν για το… προσπέρασμα στις νίκες η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να περιμένει τουλάχιστον ως το 2012, στα συνολικά 678 γκολ που έχουν μπει στην ιστορία των «Clasico» οι Καταλανοί μοιάζουν έτοιμοι για ένα μυθικό προσπέρασμα!

Πιο συγκεκριμένα, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει σκοράρει σε όλες τις αναμετρήσεις όλων των διοργανώσεων εντός κι εκτός έδρας κόντρα στην Μπαρτσελόνα 341 γκολ, την ώρα που τα αντίστοιχα των «μπλαουγκράνα» ανέρχονται πλέον στα 337! Μόλις τέσσερα γκολ υπολείπονται των μισητών τους αντιπάλων και με μία ακόμα.. πεντάρα θα βρεθούν μπροστά!

Χαρακτηριστικό είναι πως η διαφορά των τερμάτων όλο και μειωνόταν τα τελευταία χρόνια με τη σταθερή βελτίωση της Μπαρτσελόνα την τελευταία δεκαετία, ενώ και μερικές μεγάλες σε έκταση νίκες των Καταλανών επί των Μαδριλένων έφεραν πλέον τη διαφορά των δύο ομάδων σε απόσταση αναπνοής!

Μένει να δούμε αν απόψε η Μπάρτσα μπροστά σε σχεδόν εκατό χιλιάδες οπαδούς της πλησιάσει κι άλλο την αντίπαλό της ή ακόμη περισσότερο αν θα την προσπεράσει, την ώρα που η Ρεάλ θέλει να δώσει τη δική της «βασιλική» απάντηση στην αντεπίθεση διαρκείας των Καταλανών…
gazzetta.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα