Η Επιτροπή καλεί τους πραγματογνώμονες

Ρεπορτάζ: Κωνσταντάτου Μαριάνθη

Τους πραγματογνώμονες που συνέταξαν την πολυσέλιδη πραγματογνωμοσύνη στο στικάκι αλλά και το CD με την λίστα Λαγκάρντ αναμένεται να καλέσει την ερχόμενη εβδομάδα η Προανακριτική Επιτροπή.

Οι βουλευτές εκτιμούν ότι οι πραγματογνώμονες θα μπορέσουν να ρίξουν φως στα «σκοτεινά σημεία» που προκύπτουν από την ανάλυση την οποία έχουν στα χέρια τους, και από την οποία προκύπτει ότι 4 διαφορετικοί χρήστες άνοιξαν τουλάχιστον 8 φορές 58 αρχεία του ηλεκτρονικού υλικού στο διάστημα από το

2010 έως το 2012.

Πάντως, από την Τετάρτη το βράδυ 7 από τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής και συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, της ΔΗΜΑΡ, των ΑΝ.ΕΛ, της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ έχουν πάρει στα χέρια τους το στικάκι με τα 2.063 ονόματα των Ελλήνων καταθετών σε ελβετική τράπεζα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι βουλευτές τόσο της ΝΔ, όσο και του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκαν να παραλάβουν το επίμαχο ηλεκτρονικό υλικό καθώς δεν θέλουν να κατηγορηθούν για τυχόν διαρροές στον τύπο.

Την Πέμπτη ενώπιον της επιτροπής καταθέτει ο νομικός σύμβουλος του Υπουργείου Οικονομικών Αναστάσιος Μπάνος, ενώ το απόγευμα τα μέλη της Προανακριτικής Επιτροπής θα συζητήσουν διαδικαστικά ζητήματα προκειμένου να επιταχυνθεί η πορεία των εργασιών της επιτροπής.

The post Η Επιτροπή καλεί τους πραγματογνώμονες appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα