Ή δώστε στοιχεία ή απολύστε το μήνυμα της Τρόικα

Στην διάθεσή τους θέλουν οι εκπρόσωποι της Τρόικας, πριν φύγουν, τα οργανογράμματα περικοπών των δομών και των θέσεων προσωπικού όλων των υπουργείων, των δημόσιων φορέων και των οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης. Επίσης οι εκπρόσωποι της Τρόικας ζητούν άμεσα να τεθεί υπ´ όψιν τους ο αριθμός των επίορκων υπαλλήλων, όπως έχει προκύψει από τις έρευνες των ελεγκτικών μηχανισμών των υπουργείων, των πειθαρχικών συμβουλίων και του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης. Απαιτούν την άμεση απομάκρυνση όσων έχουν υποπέσει σε πειθαρχικά και ποινικά παραπτώματα.

Συνεργάτες του κ. Μανιτάκη επιμένουν

ότι ο αριθμός των 7000 επίορκων υπαλλήλων δεν είναι πραγματικός και προσθέτουν ότι ακόμα οι υπηρεσίες του υπουργείου καταμετρούν περιπτώσεις προκειμένου να καταλήξουν σε ένα έγκυρο νούμερο που θα μπορεί να δοθεί στην Τρόικα. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι των δανειστών υπογραμμίζουν στις συναντήσεις τους ότι ο περιορισμός του προσωπικού είναι απαραίτητη προϋπόθεση στο πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής. Ως εκ τούτου επιμένουν να δουν απτά στοιχεία που να εγγυώνται τη μείωση του κράτους, διαφορετικά δεν βλέπουν άλλο δρόμο από τις απολύσεις. Μέχρι την επόμενη εβδομάδα επιτελείς του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ευελπιστούν ότι θα έχει λήξει το θέμα, ίσως και πριν από τη συνάντηση που θα έχει η Τρόικα με τον πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά.

Εχθές το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης προέβη σε ανακοίνωση, προκειμένου να ξεκαθαρίσει ότι οι διαδικασίες στην διοικητική μεταρρύθμιση του κράτους επιταχύνονται. Στην ανακοίνωση τονίζεται η “στενή και αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομικών” και αναφέρεται ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου “επικεντρώνεται στο σχήμα της κινητικότητας 25.000 υπαλλήλων”.

Επιπλέον γίνεται λόγος για “ορθολογική ανακατανομή και ανανέωση του ανθρώπινου δυναμικού, παράλληλα με την αναγκαία μείωση των οργανικών θέσεων και την κατάργηση αυτών που πλεονάζουν”. Εντούτοις στην ανακοίνωση με έμφαση σημειώνεται ότι είναι αναγκαίος ο συνδυασμός των παραπάνω με την “ποιοτική αναβάθμιση τη δημόσιας διοίκησης”.

The post Ή δώστε στοιχεία ή απολύστε το μήνυμα της Τρόικα appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα