Η δίωξη άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για εξεταστική

Επανέρχεται για τα καλά στο προσκήνιο η συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής με αφορμή το πως οδηγήθηκε η χώρα στο μνημόνιο, μετά και την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέα Γεωργίου.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Προκόπης Παυλόπουλος μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου τόνισε μεταξύ άλλων ότι: «Η δίωξη σε βάρος του προέδρου της

ΕΛΣΤΑΤ σε συνδυασμό με τη δικογραφία που έχει έρθει στη βουλή για την υπόθεση Ρουμελιώτη επιτείνει την ανάγκη εκπλήρωσης των προεκλογικών μας δεσμεύσεων. Αυτές δηλαδή που έχουμε αναλάβει έναντι του ελληνικού λαού».

Την πρόθεση επαναφοράς της πρότασης του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο επανέλαβε και ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, Νίκος Βούτσης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Όταν είπαμε ότι θα επανέλθουμε με εξεταστική, ανεξαρτήτως της προκαταρκτικής για την λίστα Λαγκάρντ, εννοούσαμε ακριβώς την πρόταση που είχαμε κάνει προ 2,5 μηνών και είχε απορριφθεί για την εξεταστική για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο, εμπλουτισμένη προφανώς με ό,τι έρθει για αυτές τις κρίσιμες καμπές και θα την επαναφέρουμε πολύ σύντομα», τόνισε ο κ. Βούτσης.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Κεφαλογιάννης είπε για το θέμα μιλώντας επίσης στον realfm 97,8: «Η ΕΛΣΤΑΤ τότε έβαλε κάποια στοιχεία μέσα, τα οποία, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα, δεν έπρεπε να βάλει. Πριν καταπέσουν οι εγγυήσεις τα έγραψε στο έλλειμμα άρα και στο χρέος. Αυτό είναι μια μεγάλη πολιτική ευθύνη. Τώρα, αν υπάρχουν ποινικές ευθύνες, το οποίο βεβαίως κι αυτό διερευνά η δικαιοσύνη και θα μας το πει».

«Η δικαιοσύνη έδειξε ότι δεν επηρεάζεται»

Το πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΛΣΤΑΤ και καθηγήτρια Οικονομετρίας, Ζωή Γεωργαντά μίλησε στον real fm 97.8 και τον Σεραφείμ Κοτρώτσο. Για έγκλημα που ισοδυναμεί με εθνική προδοσία, κάνει λόγο η Ζωή Γεωργαντά, σχολιάζοντας την άσκηση ποινικής δίωξης, που ζήτησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, σε βάρος του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και δυο ακόμα μελών της, για την υπόθεση του διογκωμένου ελλείμματος του 2009, η οποία ήρθε στο φως μετά τις δικές τις καταγγελίες.

Η κυρία Γεωργαντά είπε ότι υπογράφοντας ψευδείς βεβαιώσεις για ένα φουσκωμένο έλλειμμα, ζημίωσαν τουλάχιστον με 28 δισ. ευρώ το κράτος. «Με βάση αυτά στοιχεία που δημοσίευσε ο κ. Γεωργίου και έστειλε στη Eurostat έγιναν όλα τα μνημόνια», ανέφερε η Ζωή Γεωργαντά, ενώ εκτίμησε ότι είχε πολιτική εντολή να κάνει κάτι τέτοιο.

The post Η δίωξη άνοιξε και πάλι τη συζήτηση για εξεταστική appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα