Η ΑΕΚ πήρε το κύπελλο της ντροπής

Αυτό το ποδόσφαιρο σας αξίζει. Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηριστεί ο φετινός τελικός κυπέλλου Ελλάδος. Άλλωστε τι άλλο μπορεί να πει κανείς όταν, κατά τη διάρκεια του αγώνα κροτίδες και αλλά παρεμφερή αντικείμενα, έκαναν την ατμόσφαιρα να θυμίζει...Βαγδάτη.

Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε...
αμέσως μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή (κανείς δεν κατάλαβε αν ήταν για να διακόψει τον αγώνα ή για να σφυρίξει το τέλος του παιχνιδιού), όταν οπαδοί της ΑΕΚ
μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο ισοπεδώνοντας τα πάντα. Μπουκάλια και άλλα εκατοντάδες μικροαντικείμενα είχαν γεμίσει το χορτάρι του ΟΑΚΑ.

Μια αστυνομία που προσπαθούσε μάταια να αντικρούσει το μαινόμενο πλήθος με καπνογόνα και τους οπαδούς που απαντούσαν με μάνικες νερού. Πραγματικά μια σκηνή που αντικατοπτρίζει πλήρως το ποδόσφαιρο που «υπηρετούμε» αλλά και παρακολουθούμε όλοι μας.

Γκολ-οφσάιντ ο Λύμπε

Πολύ κακό παιχνίδι έγινε στο Ολυμπιακό Στάδιο. Η ένταση και το πάθος ήταν τα στοιχεία που ξεχείιζαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, αφού τόσο οι παίκτες της ΑΕΚ, όσο και εκείνοι του Ατρομήτου ήθελαν πολύ το κύπελλο. Το πρώτο 20λεπτο πέρασε χωρίς την σπουδαία φάση με την μπάλα να ταλαιπωρείται στον χώρο της μεσαίας γραμμής, Στο 28', όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν. ο Σκόκο έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Λυμπερόπουλος από θέση οφσάιντ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους στην καρδιά της άμυνας του Ατρομήτου και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι παίκτες του Ατρομήτου σάστισαν και οι «κιτρινόμαυροι» είχαν την ευκαιρία να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα πριν το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου. Ο Μπαχά βρέθηκε δεξιά στην περιοχή του Ατρομήτου, δοκίμασε ένα δυνατό διαγώνιο σουτ, όμως ο Ιτάνζ απέκρουσε την μπάλα με τα πόδια.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ατρόμητος ήταν αυτός που έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στα πρώτα λεπτά. . Ο Καμαρά έβγαλε τη σέντρα από δεξιά αλλά η μπάλα, από την κεφαλιά του Αναστασάκου, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σάχα. Στο 52', οι τυπικά γηπεδούχοι έχασαν ακόμα μια μεγάλη ευκαιρία. Ο Νεμπεγλέρας εκτέλεσε ένα φάουλ από αριστερά στέλνοντας την μπάλα στην καρδιά της άμυνας της ΑΕΚ. Εκεί βρέθηκε ο Μπαζίνσκι που έπιασε μία καρφωτή κεφαλιά, η μπάλα έσκασε στο χορτάρι, αλλά στη συνέχεια πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σάχα.

Στο 57', η ΑΕΚ θα μπορούσε να έχει «τελειώσει» τον τελικό. Ο Λαγός εκτέλεσε φάουλ από δεξιά, ο Δέλλας πήρε την κεφαλιά, ο Ιτάνζ απέκρουσε εντυπωσιακά και η μπάλα σταμάτησε στο δεξί δοκάρι της εστίας του. Στην επαναφορά ο Μπαχά γίνεται αποδέκτης της μπάλας και την ξαναγύρισε παράλληλα στον Δέλλα, ο οποίος έκανε το σουτ και την έστειλε άουτ. Από εκεί και πέρα, ο Ατρόμητος συνέχισε να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να πιέζει να πετύχει την ισοφάριση. Όμως, ο νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά.

Η ΑΕΚ, σε μια αντεπίθεση έκανε το 2-0 και «τελείωσε» τον τελικό. Ο Καφές δεν μπορεί να στείλει την μπάλα με κοντινή προβολή στα δίχτυα, όμως άθελά του δίνει την ασίστ στον
Keywords
Τυχαία Θέματα