Γελούσαν μπροστά στην καταστροφή του 2008 οι θεματοφύλακες της παγκόσμιας οικονομίας

Αστεία, γέλια, κόντρες για το πρωτάθλημα του μπάσκετ και διαλείμματα για καφέ. Κάπως έτσι ήταν οι συνεδριάσεις της νομισματικής πολιτικής της Federal Reserve το 2007. Η δημοσιοποίηση των πρακτικών των συναντήσεων εκείνων, πέντε χρόνια αργότερα, εκθέτει ανεπανόρθωτα τους άνδρες που είχαν επιφορτιστεί με την ευθύνη του ελέγχου και της προστασίας του παγκόσμιου χρηματοοικονομικού συστήματος.

Οι θεματοφύλακες της παγκόσμιας οικονομίας εμφανίζονταν ανυποψίαστοι μπροστά στη χειρότερη κρίση που έχει βιώσει ο πλανήτης από τη Μεγάλη

Ύφεση της δεκαετίας του 1930. Τόσο ανυποψίαστοι, ώστε κάποιοι από αυτούς πίστευαν ότι ήταν… «καλό πράγμα»!

Τα πρακτικά των συνεδριάσεων δείχνουν ότι η νομισματική επιτροπή της Fed, η FOMC, ξέσπασε σε γέλια 66 φορές τον Ιανουάριο του 2007. Τον Ιούνιο, την ώρα που η αμερικανική στεγαστική πίστη έδινε τα πρώτα σημάδια της επερχόμενης καταστροφής, τα αστειάκια είχαν πληθύνει. Τα πρακτικά καταγράφουν 81 περιπτώσεις γέλιου. Έως τον Αύγουστο, και καθώς τα χειρότερα έδειχναν να έρχονται, η διάθεση δεν ήταν πια τόσο ευχάριστη. Οι χαράσσοντες την πολιτική βρήκαν 40 αφορμές για γέλιο. Και το Δεκέμβριο, όταν άρχισε η ύφεση που θα διαρκούσε 18 μήνες, γέλασαν μόνο 22 φορές…
Όπως δείχνουν τα πρακτικά, οι κορυφαίοι αξιωματούχοι της Fed άργησαν πολύ να καταλάβουν ότι η κρίση που ερχόταν θα συντάρασσε τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, αλλά και όλο τον κόσμο.

Διαβάστε περισσότερα από το newsmoney.gr

The post Γελούσαν μπροστά στην καταστροφή του 2008 οι θεματοφύλακες της παγκόσμιας οικονομίας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα