Γαλλικό δικαστήριο αθωώνει την EDF

Γαλλικό εφετείο απέρριψε το πρόστιμο του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ (2 εκατ. δολάρια) κατά του ενεργειακού γίγαντα EDF, ανατρέποντας έτσι την πρωτόδικη απόφαση του κατώτερου δικαστηρίου, το οποίο είχε κρίνει συνένοχη την εταιρεία για την παραβίαση των υπολογιστών της Greenpeace, το 2006.

Η EDF είχε

προσφύγει κατά της πρωτόδικης απόφασης του Νοεμβρίου του 2011 από το ποινικό δικαστήριο της Nanterre, το οποίο την είχε κρίνει ένοχη με το σκεπτικό ότι είχε προσλάβει μια άλλη εταιρεία προκειμένου να παραβιάσει – αποσπάσει εμπιστευτικές πληροφορίες από τον υπολογιστή του Yannick Jadot, διευθυντής τότε της εκστρατείας για την περιβαλλοντική οργάνωση και μέλος τώρα των Πρασίνων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Με δήλωση του ο δικηγόρος της EDF Alexis Gublin, ανέφερε ότι η εταιρεία είναι απόλυτα ικανοποιημένοι από αυτή την απόφαση και ότι η EDF ήταν πάντα το θύμα σε αυτή την υπόθεση.

Στη δικαστική έρευνα που έγινε για τις αμφισβητήσιμες πρακτικές παρακολούθησης διαπιστώθηκε ότι η EDF, η οποία είναι κατά το 84% κρατική, προσέλαβε μια συμβουλευτική υπηρεσία, την Kargus το 2004, προκειμένου να διεξάγει ‘’στρατηγική παρακολούθηση’’ στους αντί-πυρηνικούς ακτιβιστές.

Η EDF υποστήριξε ότι η Kargus είχε υπερέβη τα εσκαμμένα χωρίς τη συγκατάθεση της.

Πηγή: SecNews.gr

The post Γαλλικό δικαστήριο αθωώνει την EDF appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα