Φίλος αντικατέστησε φίλο πίσω από τα κάγκελα

Στήλη άλατος έμεινε ένας αστυνομικός που πήγε να πάρει συμπληρωματική κατάθεση από 37χρονο σχετικά με υπόθεση για την οποία βρισκόταν "πίσω από τα κάγκελα" της φυλακής.

Ο δράστης απέφυγε...
την φυλάκιση, πείθοντας και πληρώνοντας έναν φίλο του για να τον "αντικαταστήσει" μετά τη δίκη και στη συνέχεια, κατά την φυλάκισή του.

Σύμφωνα με το Σουηδικό Local.se, ο ίδιος εξαφανίστηκε από προσώπου γης ώστε να μην υποψιαστεί κανείς τίποτε, φεύγοντας εκτός συνόρων.

Τον Ιανουάριο του 2008 ο νεαρός Σουηδός καταδικάστηκε σε ένα χρόνο φυλάκιση για διάφορες παραβάσεις, από κλοπή
πνευματικών δικαιωμάτων και λαθρεμπορία μέχρι παραποίηση στοιχείων κοινωνικής ασφάλισης.

Καθώς το αδίκημα δεν ήταν κακουργηματικής φύσης, ο καταδικασθείς είχε το περιθώριο να παραμείνει εκτός φυλακής, μέχρι να διευθετήσει τις προσωπικές του υποθέσεις κατά τρόπο ικανοποιητικό.

Όπως φαίνεται, το σουηδικό δικαστικό σύστημα του παρείχε σχεδόν πέντε χρόνια και η διευθέτηση που πέτυχε ήταν τόσο καλή, ώστε τελικά... δεν μπήκε καν φυλακή.

Ο 37χρονος φυγάς πήρε φωτογραφίες του φίλου και με αυτές έβγαλε δίπλωμα οδήγησης στο δικό του όνομα (το οποίο έδωσε στον φίλο του ως νέα ταυτότητα).

Στη συνέχεια πήγε στο Άμστερνταμ με χαρτιά του φίλου του και στο σουηδικό προξενείο δήλωσε απώλεια διαβατηρίου, οπότε του έβγαλαν ένα νέο με το καινούργιο του όνομα.

Τελικά, πέταξε για ασιατική χώρα και έκτοτε έγινε καπνός. Το διεθνές ένταλμα σύλληψης εις βάρος του δεν έφερε αποτέλεσμα, αν και οι Αρχές εικάζουν ότι σήμερα βρίσκεται στις Φιλιππίνες.

Στη Σουηδία, ο φίλος του περίμενε υπομονετικά να εκτίσει την ποινή, μέχρι που τον Μάιο ένας αστυνομικός που πήγε στη φυλακή να πάρει συμπληρωματική κατάθεση για μία υπόθεση, αντελήφθη ότι πίσω από τα κάγκελα ήταν ο λάθος άνθρωπος. Λίγο μετά, αφέθηκε ελεύθερος. Όποιος έψαχνε σενάριο για κινηματογραφική ταινία απόδρασης, μόλις το βρήκε.
Keywords
Τυχαία Θέματα