Φερνάντο Σάντος: «Να έχουμε αυτοπεποίθηση»

Αισιοδοξία επικρατεί στις τάξεις της Εθνικής μας ομάδας για την αναμέτρηση με την Ρωσία το Σάββατο (16/6) στο Εθνικό Στάδιο της Βαρσοβίας.

Στην συνέντευξη Τύπου της Παρασκευής (15/6) ο Φερνάντο Σάντος τόνισε πως...
έχει αναλύσει καλά την αντίπαλο της Εθνικής και πως οι παίκτες του θα πρέπει να έχουν σιγουριά και αυτοπεποίθηση.

Από την πλευρά των παικτών έδωσαν το παρών οι Φάνης Γκέκας και Σωκράτης Παπασταθόπουλος οι οποίοι τόνισαν πως η Ελλάδα
μπορεί να πάρει τη νίκη και να προκριθεί στα προημιτελικά του Euro 2012, σύμφωνα με το sport24.gr

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερνάντο Σάντος:

«Το παιχνίδι των Ρώσων το γνωρίζουμε πολύ καλά και το έχουμε αναλύσει. Έχω διαβάσει ότι η ελληνική ομάδα δεν ήταν καλά διαβασμένοι στα προηγούμενα ματς. Θέλω να ξεκαθαρίσω πως κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο κάθε ποδοσφαιριστής πήρε μαζί του τρία dvd, ένα για κάθε ομάδα.

Επίσης, δώσαμε σε κάθε ποδοσφαιριστή ένα φάκελο με τα χαρακτηριστικά κάθε παίκτη. Είδαμε κάποια παιχνίδια της Ρωσίας, ξέρουμε πολύ καλά ότι πρόκειται για μια ομάδα που δεν πρόκειται να αλλάξει, δεν πρόκειται να δούμε κάτι διαφορετικό.

Αποτελείται από ικανούς τεχνικά ποδοσφαιριστές, από τη μέση και μπροστά. Είναι μία ομάδα που οι ποδοσφαιριστές γνωρίζονται μεταξύ τους, έχει αυτοματισμούς. Υπάρχει μια μεγάλη συνοχή. Είναι μία δυνατή ομάδα στις αντεπιθέσεις.

Είναι ξεκάθαρο ότι γνωρίζουμε το παιχνίδι των Ρώσων και είναι στο χέρι μας να εξουδετερώσουμε αυτά τα όπλα. Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά και να ψάξουμε το γκολ.

Στον αμυντικό τομέα πρέπει να είμαστε πιεστικοί. Να μην αφήσουμε κενούς χώρους και να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους. Το αμυντικό κομμάτι, όμως, είναι ένα πράγμα. Υπάρχει και το επιθετικό. Πρέπει με αυτοπεποίθηση και σιγουριά να ψάξουμε όλες τις προϋποθέσεις για το γκολ».

Για την προϊστορία με την Ρωσία ανέφερε: «Η προϊστορία ποτέ δεν παίζει ρόλο στο ποδόσφαιρο. Το σαββατιάτικο ματς είναι τελείως διαφορετικό. Είναι τελικός και για τους δύο» και πρόσθεσε:

«Το ποδόσφαιρο είναι απλό πράγμα. Αν έχεις τη μπάλα είσαι στην επίθεση, αν δεν την έχεις είσαι στην άμυνα. Εμείς θα κοιτάξουμε να κάνουμε αυτά τα δύο πολύ καλά».

Για την αρχική ενδεκάδα: «Ξέρω την ομάδα που θα κατεβάσω. Θα το δείτε αύριο».

Για το αν μπορεί να επαναληφθεί μια εμφάνιση όπως με την Κροατία: «Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Είμαστε ικανοί. Το έχω πει πολλές φορές ότι πιστεύω στην ομάδα».

Για το αν θα αλλάξει το σύστημα: «Δεν μπορώ να πω πως θα παίξω αύριο. Καταλαβαίνω ότι θέλετε να μάθετε, αλλά πρέπει να καταλάβετε και εμένα».

Για το αν είπε κάτι στους παίκτες: «Τους έδωσα στους παίκτες μου γραπτώς κάποια πράγματα. Ό,τι πρέπει να κάνουμε κάποια πράγματα, ότι η ομάδα πρέπει να σέβεται τον αντίπαλο και ότι έχω πίστη σε αυτούς».

Γκέκας: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε»

Ο Φάνης Γκέκας από την πλευρά του, τόνισε αρχικά: «Μπορούμε να τα καταφέρουμε. Στα δύσ
Keywords
Τυχαία Θέματα