«Φακελάκι» 120.000 ευρώ ζήτησαν υπάλληλοι του ΥΠΑΝ

Δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης συνελήφθησαν για εκβίαση και δωροδοκία σε βάρος επιχειρηματία ξενοδοχειακής μονάδας. Πρόκειται συγκεκριμένα για έναν άνδρα 58 ετών που υπηρετεί στη Διεύθυνση Οικονομικών και μία...
γυναίκα 56 χρονών που είναι προϊσταμένη του Τμήματος Διαχείρισης και Παρακολούθησης Κοινοτικών Προγραμμάτων, του Υπουργείου Ανάπτυξης.
Οι συλληφθέντες απαίτησαν το χρηματικό ποσό των 120.000 ευρώ προκειμένου να προωθήσουν-εγκρίνουν φάκελο αναπτυξιακού χαρακτήρα επιδοτούμενου προγράμματος για ξενοδοχειακή μονάδα στο Ηράκλειο
της Κρήτης.
Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 58χρονος άνδρας και η 56χρονη γυναίκα είχαν αρχικά απαιτήσει το 10% της δικαιούμενης επιδότησης, δηλαδή 300.000 ευρώ, και ύστερα από συνεχείς διαπραγματεύσεις το χρηματικό ποσό καθορίστηκε στα 120.000 ευρώ.
Ο 58χρονος συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι, στην οδό Μητροπόλεως, στο κέντρο της Αθήνας, την ώρα που παραλάμβανε το προσημειωμένο ποσό των 10.000 ευρώ από τον επιχειρηματία. Η 56χρονη συνελήφθη αμέσως μετά στο σταθμό του μετρό στο Μέγαρο Μουσικής, την ώρα που παραλάμβανε μερίδιο του προσημειωμένου ποσού από τον 58χρονο.
Σε βάρος των δυο συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εκβίαση και δωροδοκία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Keywords
Τυχαία Θέματα