Εβδομάδα χωρίς Μετρό και Ηλεκτρικό η ερχόμενη

Εβδομάδα ανεπανάληπτης ταλαιπωρίας ξεκινά για το επιβατικό κοινό αφού οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς εξήγγειλαν απεργίες για Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή. Δηλαδή θα κυκλοφορήσουν μόνο μία...
ημέρα, την Τετάρτη. Αυτό σημαίνει ότι Μετρό και Ηλεκτρικός
δεν θα κυκλοφορήσουν όλες αυτές τις ημέρες ενώ για την Δευτέρα απεργία έχουν εξαγγείλει και οι ιδιοκτήτες ταξί οι οποίοι ενδέχεται να συνεχίσουν με επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στα μέσα σταθερής τροχιάς, Βαγγέλης Ραυτόπουλος, μιλώντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική εκπομπή, έθεσε ως αιτία των απεργιών άρθρο στο πακέτο των μέτρων που επαναφέρει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες, κάτι που όπως είπε, θα έχει ως αποτέλεσμα εργαζόμενος με πολλά χρόνια υπηρεσίας που τελείωσε μόνο το δημοτικό να παίρνει λιγότερα από νεώτερο εργαζόμενο που τελείωσε το λύκειο. Μάλιστα ο κ. Ραυτόπουλος, προειδοποίησε ότι αυτές οι κινητοποιήσεις θα είναι μόνον η αρχή.

Επίσης, από τα ξημερώματα της Τρίτης, δεν θα κυκλοφορήσουν τρένα και Προαστιακός καθώς οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργία.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας, θα παραμείνουν τα πλοία την Τρίτη και Τετάρτη, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ), αποφάσισε την συμμετοχή των ναυτεργατών, στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.
Keywords
Τυχαία Θέματα