Έσπασε όλα τα ρεκόρ το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης

Επίπεδα ρεκόρ σημείωσε σήμερα ο Dow Jones, ξεπερνώντας ακόμα και την κορυφή των 14.198 μονάδων που είχε σημειωθεί τον Οκτώβριο του 2007.

Πιο αναλυτικά, στις 16.50 (ώρα Ελλάδος), ο Dow Jones ενισχυόταν κατά 0,71% και ανερχόταν στις 14.230,74 μονάδες, ενώ ο δείκτης Standard & Poor’s 500 κατέγραφε κέρδη 0,77% στις 1.536,88 μονάδες και ο Nasdaq Composite σημείωνε άνοδο 0,88% στις 3.210,35 μονάδες. Δείγμα, ότι η εμπιστοσύνη των αγορών στην αμερικανική οικονομία σταδιακά αποκαθίσταται, μετά την αύξηση νέων παραγγελιών και την ενισχυμένη

ζήτηση από το εξωτερικό.

Όπως δήλωσε ο Γκαας Φόκερ, οικονομολόγος της PNC Financial Services Group, «τα κέρδη βρίσκονται στο ζενίθ, οι ισολογισμοί των επιχειρήσεων έχουν βελτιωθεί και τα επιτόκια είναι χαμηλά. Οι αγορές αναμένουν περισσότερη ανάπτυξη μέσα στο 2013».

Την ίδια ώρα , ο Τζακ Ειμπλιν, επικεφαλής επενδύσεων στην τράπεζα BMO, υποστηρίζει ότι οι επενδυτές κουράστηκαν από τις χαμηλές επιδόσεις των αγορών. Τώρα, λοιπόν, όπως δηλώνει, μοιάζει η οικονομία να βελτιώνεται σταθερά. Παρόλα αυτά προειδοποίησε ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν προβλήματα στο μέλλον.

The post Έσπασε όλα τα ρεκόρ το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα