Επταμελής οικογένεια ανάβει φωτιά για να ζεσταθεί

Η εξαθλίωση στην οποία έχουν οδηγήσει τα διαρκή μέτρα λιτότητας αναδεικνύεται καθημερινά μέσα από περιστατικά συνανθρώπων μας που προκαλούν θλίψη και...
οργή για το βιοτικό μας επίπεδο.

Εικόνες κατοχής μεταφέρει η Ζαχαρένια Γιανναράκη, μέλος του δ.σ. του Συλλόγου Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων, που αναφέρθηκε στο παράδειγμα μιας επταμελούς οικογένειας από το Ηράκλειο που δεν έχει ούτε σόμπα στο μέσο του χειμώνα.

Οι απελπισμένοι
γονείς, όπως ανέφερε στο cretalive.gr, αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μεταλλικό δοχείο στο οποίο βάζουν ξύλα τα οποία καίνε για να ζεσταθούν.

Μας καλεί μάλιστα να κάνουμε ένα πείραμα προκειμένου να διαπιστώσουμε ιδίοις όμμασι το μέγεθος του προβλήματος.

"Αφού τελειώσετε το μεσημεριανό σας φαγητό, βάλτε ό,τι απέμεινε σε ένα μπολάκι. Γράψτε σε ένα χαρτάκι ότι το φαγητό είναι καθαρό και βρώσιμο και αφήστε το σε κάποιο σημείο, σε εξωτερικό χώρο. Θα εκπλαγείτε με τόσο πόσο γρήγορα θα βρεθεί στα χέρια κάποιου πεινασμένου", σημείωσε.

Ο Σύλλογος Ανέργων κι Επισφαλώς Εργαζομένων Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και σε συνεννόηση με τον Εμπορικό Σύλλογο, πραγματοποιούν και την Πέμπτη, "εκστρατεία" συλλογής ρούχων και παπουτσιών από καταστήματα του Ηρακλείου. Τα προϊόντα θα διανεμηθούν στις 22 Δεκεμβρίου σε άπορες οικογένειες της πόλης.
Keywords
Τυχαία Θέματα