Επέστρεψε πάνω από τα 1.600 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός

Την πρώτη του άνοδο στις τελευταίες τέσσερις ημέρες συναλλαγών κατέγραψε ο χρυσός, επιστρέφοντας πάνω από τα 1.600 δολάρια ανά ουγγιά, καθώς η πτώση των αμερικανικών μετοχών ώθησε τους επενδυτές στο ασφαλές “καταφύγιο” που θεωρείται ότι παρέχει το πολύτιμο μέταλλο.

Η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, ενισχύθηκε κατά 10,50 δολάρια ή 0,7%, κλείνοντας στα 1.606,20 δολάρια ανά ουγγιά στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης.

Το πιο ενεργό συμβόλαιο του χρυσού, παραδόσεως Ιουνίου, έκλεισε

στα 1.607,20 δολ. ανά ουγγιά, με άνοδο 9,90 δολαρίων ή 0,6%.

“Ο χρυσός έμοιαζε ελκυστικό επενδυτικό καταφύγιο σήμερα εν μέσω υποχώρησης των μετοχών και εν αναμονή του ανοίγματος των κυπριακών τραπεζών την Πέμπτη”, σχολίασε ο Jeffrey Wright, managing director της Global Hunter Securities.

Στα υπόλοιπα μέταλλα, το ασήμι Μαΐου υποχώρησε 7 σεντς ή 0,2%, κλείνοντας στα 28,61 δολάρια ανά ουγγιά. Ο χαλκός, παραδόσεως Μαΐου παρέμεινε αμετάβλητος από την Τρίτη στα 3,44 δολάρια η λίβρα, ενώ το παλλάδιο Ιουνίου κέρδισε 6,90 δολάρια ή 0,9% στα 768,30 δολ. ανά ουγγιά.

Με την αμερικανική οικονομία να δείχνει σημάδια ενίσχυσης και τη συμφωνία να κλείνει στην Κύπρο “υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τόσο για το παλλάδιο, όσο και για το χαλκό να δουν τις τιμές τους να αυξάνονται παράλληλα με την ενίσχυση της κατασκευαστικής δραστηριότητας”, λέει ο Joseph Morrison, επικεφαλής σύμβουλος στην Wall Street Trading.

Πηγή :www.capital.gr

The post Επέστρεψε πάνω από τα 1.600 δολ. ανά ουγγιά ο χρυσός appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα