Ελληνικά βραβεία διαδικτύου "e-awards"

Η ελληνική ηλεκτρονική κοινότητα maga.gr ανακοίνωσε ότι προχωρά στη διοργάνωση των «Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου e-awards», με την υποστήριξη της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας MAGAZHN.

Τα ελληνικά βραβεία διαδικτύου e-awards θα...
αφορούν στην αναγνώριση και τη διάκριση της προσφοράς ατόμων ή οντοτήτων, που συμβάλλουν στο βέλτιστο διαδικτυακό περιεχόμενο κατά το χρονικό διάστημα του προηγούμενου
ημερολογιακού έτους.

Σκοπός των Βραβείων είναι η προώθηση των αρχών της καλύτερης δυνατής αξιοποίησης του διαδικτύου με κριτήρια το πρωτογενές περιεχόμενο, τη διάδραση, τη δεοντολογία και την ανεξαρτησία, πέρα από τη δημοφιλία ή την επισκεψιμότητα.

Η φετινή πρώτη διοργάνωση θα αφορά στη βράβευση προσώπων ή οντοτήτων στις διάφορες κατηγορίες διακρίσεων όπως:

blog 2011
twitter account 2011
facebook account 2011
ειδησεογραφικός ιστότοπος 2011
ιστότοπος Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης 2011
webradio - podcast 2011
WebTV - videocast 2011
διαδικτυακό forum 2011
διαδικτυακή παρουσία πολιτικού προσώπου 2011
διαδικτυακή φωτογραφία 2011
διαδικτυακό βίντεο 2011
διαδικτυακό άρθρο 2011
διαδικτυακό μουσικό έργο 2011
διαδικτυακό συγγραφικό έργο 2011
διαφημιστική καμπάνια στα κοινωνικά μέσα 2011
εφαρμογή (application) 2011 κ.α.

Η διοργάνωση θα έχει τρία στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει τη συλλογή των προτάσεων διάκρισης, όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να προτείνει πρόσωπα ή επιτεύγματα στην Κριτική Επιτροπή, την οποία θα αποτελούν ακαδημαϊκοί και επώνυμοι.

Στο δεύτερο στάδιο η Κριτική Επιτροπή θα εισηγείται επτά υποψήφιους για κάθε κατηγορία, με βάση τα κριτήρια του σκοπού της διοργάνωσης. Στο τρίτο στάδιο, κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να ψηφίσει στον ιστότοπο των Ελληνικών Βραβείων Διαδικτύου τους υποψήφιους της επιλογής του. Στο τέλος του τρίτου σταδίου, τον Μάιο κάθε έτους, θα ανακοινώνεται η απονομή των βραβείων, η οποία θα λαμβάνει χώρα σε ειδική τελετή.

Το maga.gr αυτοπροσδιορίζεται ως «μια καινοτομική, διαδραστική πλατφόρμα αρθρογραφίας, web radio και σύντομα web tv, που ενσωματώνει πλήρως την κοινωνική δικτύωση».

Τη συντακτική ομάδα αποτελούν 37 δημοσιογράφοι, επιστήμονες και καλλιτέχνες, που παράγουν πρωτογενές ψηφιακό περιεχόμενο.
Keywords
Τυχαία Θέματα