Έκλεψαν κωδικούς και ονόματα χρηστών της Evernote

Η Evernote, ανακοίνωσε ότι το δίκτυο Evernote έχει παραβιαστεί από hackers και παροτρύνει τους χρήστες της να επαναφέρουν τους κωδικούς πρόσβασής τους. Το Evernote είναι μια σουίτα λογισμικού και υπηρεσιών που έχει σχεδιαστεί για την αντιγραφή σημειώσεων και αρχειοθέτησης.

Η εταιρεία

ισχυρίζεται ότι δεν έχει βρει κανένα αποδεικτικό στοιχείο σχετικά με την παραβίαση των περιεχομένων της, την αλλοίωση ή την κλοπή.

Αναφέρουν, επίσης, ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις που να αφορούν την πρόσβαση στα στοιχεία πληρωμής των πελατών του Evernote Premium ή του Evernote Business.

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι hackers κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία χρηστών του Evernote συμπεριλαμβανομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, των ονομάτων και των κρυπτογραφημένων κωδικών πρόσβασης με salt. Σε αυτό το σημείο δεν αναφέρει ποιον αλγόριθμο κρυπτογράφησης χρησιμοποιούσε για την κρυπτογράφηση των κωδικών πρόσβασης.

Πηγή: SecNews

The post Έκλεψαν κωδικούς και ονόματα χρηστών της Evernote appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα