Εύσημα για την Ελλάδα στο Νταβός, αλλά κάποιες Κασσάνδρες επιμένουν

Τρία χρόνια μετά το Φόρουμ του Νταβός του 2010, όπου η Ελλάδα είχε βγει στη “σέντρα” και σήμανε η έναρξη της επίθεσης των αγορών, το κλίμα στην ίδια διεθνή συνάντηση έχει αλλάξει. Από το βήμα, αλλά και στο περιθώριο του Νταβός, ακούγονται πλέον εύσημα, ακόμα και προβλέψεις για επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων. Κάποιοι καταστροφολόγοι, ωστόσο, επιμένουν, παρότι οι απαισιόδοξες προβλέψεις

τους στο παρελθόν διαψεύσθηκαν.

Μιλώντας στο περιθώριο της Συνόδου, ο πρόεδρος του τραπεζικού λόμπι IIF, Charles Dallara, προέβλεψε την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές ομολόγων το 2014 ή το αργότερο στις αρχές του 2015.

Και ενώ το Νταβός ξεκινά με το ελληνικό spread κάτω από τις 900 μονάδες και το χρηματιστήριο της Αθήνας σε ράλι, αφού οι αγορές θεωρούν πλέον ότι ο κίνδυνος εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ έχει σχεδόν εξαλειφθεί, φαίνεται ότι κάποιες Κασσάνδρες έπαθαν, αλλά δεν έμαθαν.

Η Ευρωζώνη θα επιβιώσει εάν θέσει την Ελλάδα στην “εξωτερική τροχιά” και προχωρήσει στη στενότερη ενοποίηση των υπόλοιπων χωρών μελών, δήλωσε ο καθηγητής του Χάρβαρντ Kenneth Rogoff, μιλώντας στο Bloomberg από το Νταβός

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr

The post Εύσημα για την Ελλάδα στο Νταβός, αλλά κάποιες Κασσάνδρες επιμένουν appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα