Έφηβος Ηγέτης Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας στο "Αθήνα 2011"

"Έφηβος Ηγέτης" για 150 μαθητές από την Ελλάδα που θα πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας στο "Αθήνα 2011".
Ένας νέος τίτλος, αυτός του Εφήβου Ηγέτη, που επιδίδεται σε αγόρια και κορίτσια, μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, υπό τύπον βραβείου για τη συμμετοχή τους στην Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας, καθώς και για τη συνεισφορά τους στη δημιουργία ενός περιβάλλοντος πολιτισμού και σεβασμού στη διαφορετικότητα, έκανε ευτυχισμένους τους 150 αποδέκτες τους!
H πρωτοβουλία είναι της
 Οργανωτικής Επιτροπής των Παγκόσμιων Αγώνων Special Olympics, «Aθήνα 2011», και της προέδρου κ. Γιάννας Δεσποτόπουλου, υιοθετήθηκε δε, μαζί με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, από το υπουργείο Παιδείας.
Και στις 28 Μαρτίου 2011 –88 ημέρες πριν από τους Aγώνες– σε μια ωραία εκδήλωση στο Αμφιθέατρο του υπουργείου Παιδείας, η πρόεδρος κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου και η υφυπουργός Παιδείας κ. Eύη Xριστοφιλοπούλου βράβευσαν 150 μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου από την Αττική, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Παγκόσμιας Συνόδου Νεολαίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα από 25 Ιουνίου έως 4 Ιουλίου 2011. Συνολικά, θα πάρουν μέρος στην Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας 150 Έφηβοι Ηγέτες από την Ελλάδα και 150 Έφηβοι Ηγέτες από το εξωτερικό.
Μέσα από τις δράσεις τους οι 300 Έφηβοι Ηγέτες στοχεύουν στην ενημέρωση της ελληνικής κοινωνίας και στην ευαισθητοποίηση των MME.
Οι μαθητές αυτοί είναι από δημόσια, ιδιωτικά και ξενόγλωσσα σχολεία της Αττικής.
Έχουν ξεκινήσει από τον Ιανουάριο του 2010 να συμμετέχουν σε μηνιαίες δραστηριότητες με αθλητές Special Olympics, Ελλάς, ώστε να κατανοήσουν τις σημερινές ανάγκες των ατόμων με διανοητική αναπηρία και να προετοιμαστούν για την Παγκόσμια Σύνοδο Νεολαίας.
Οι μαθητές προέρχονται από τα εξής σχολεία: Δημόσια – 7ο Γυμνάσιο Κορυδαλλού, 7ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 5ο Δημοτικό Πετρούπολης, Μουσικό Γυμνάσιο Ιλισού, 2ο Δημοτικό Πετρούπολης, Πειραματικό Γυμνάσιο και Λύκειο Αγίων Ανάργυρων, 1ο Γυμνάσιο Καματερού, 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου, 2ο Γυμνάσιο Βούλας, 8ο Γυμνάσιο Ηλιούπολης, 7ο Δημοτικό Αγίου Δημητρίου, 3ο Δημοτικό Παλαιού Φαλήρου και Μουσικό Σχολείο Αλίμου.
Ιδιωτικά: Εκπαιδευτήρια Γείτονας, Κολέγιο Ψυχικού, Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλος, Εκπαιδευτήρια Δούκα.
Επίσης, συμμετέχουν δύο μαθητές από τα Aρσάκεια - Tοσίτσεια Σχολεία, καθώς και από τα ξενόγλωσσα σχολεία International School of Athens, St. Catherine’s.
Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκαν η συγγραφέας του βιβλίου «O υπέροχος κόσμος των νικητών», κ. Αγγελική Βαρελά, και η εικονογράφος κ. Tέτυ Σώλου για τη συμβολή τους στη διάδοση του μηνύματος των Special Olympics στους νέους.
Καιρό είχαμε να δούμε τόσα χαμόγελα σε φρέσκα πρόσωπα με το βραβείο του Εφήβου Ηγέτη και τα μπουφάν του εθελοντικού «υπέροχου κόσμου των νικητών»!
Στην τελετή, τους μαθητές Έφηβους Ηγέτες πλαισίωσαν οι special αθλητές Γιάννης Στρατηγόπουλος, ο Spokesman για το Special Olympics, Hellas, ο Kωνσταντίνος Tριανταφυλλόπουλος μαζί με δύο ακόμη αθλητές.
Ελένη Μπίστικα
Keywords
Τυχαία Θέματα