Δωδεκάωρο θέατρο του παραλόγου στο ΠΑΣΟΚ

Το PSI είναι ανοιχτό. Η νέα δανειακή σύμβαση είναι ανοιχτή. Ο χρόνος των εκλογών είναι ανοιχτός. Η κυβέρνηση Παπαδήμου, που κληρονόμησε όλα τα προβλήματα της κυβέρνησης Παπανδρέου, ακόμη αναζητεί
βηματισμό. Με τη ΝΔ να της τραβά το χαλί ως προς τα μέτρα που πρέπει να....

λάβει. Αποτέλεσμα; Οι πολίτες στενάζουν και η χώρα είναι ένα βήμα πριν από τη χρεοκοπία. Με κύρια ευθύνη των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου από το 2009 και μετά. Και στο ΠΑΣΟΚ αφιέρωσαν 12 ώρες για να καταλήξουν πως θα αποφασίσουν την επόμενη εβδομάδα και βλέπουμε. Σε πλήρη διάσταση με την κοινωνία, που στέλνει τα μηνύματά της μέσω και των δημοσκοπήσεων, τα στελέχη του περιορίστηκαν σε διερευνητικές αψιμαχίες.

«Γιατί βιάζεστε» ρώτησαν οι Πετσάλνικος, Παπουτσής και Καστανίδης τους Βενιζέλο, Λοβέρδο, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδη και Χρυσοχοΐδη που έβαλαν θέμα ηγεσίας. Κάπου εκεί ορισμένοι βρήκαν και την ευκαιρία να υμνήσουν τον πρόεδρο κατακεραυνώνοντας τους αχάριστους που τον πούλησαν! Και κάποιοι άλλοι να τα βάλουν με τα συμφέροντα και τα ΜΜΕ. Για τις ευθύνες και τις καθυστερήσεις κουβέντα από τους προεδρικούς.

Ο κίνδυνος εσωστρέφειας είναι πλέον ορατός. Με ευθύνη του Γιώργου Παπανδρέου ο οποίος προτίμησε τους χρησμούς. Πως θα αναλάβει τις ευθύνες του. Και οι υπόλοιποι, όμως, δεν του είπαν καθαρά πως πρέπει να φύγει. Πως τελείωσε. Έφθασαν μέχρι να το εννοήσουν. Να ζητήσουν ένας- ένας οι προαναφερθέντες πέντε κορυφαίοι πως πρέπει να ανοίξει τις διαδικασίες. Δεν έκαναν τον κόπο να τα βρουν και να επιδιώξουν μία απόφαση. Για να μην παρατείνονται οι διαλυτικές εκκρεμότητες που παραλύουν και την κυβέρνηση.

Ο κόσμος του ΠΑΣΟΚ, όσοι έχουν απομείνει, είναι θυμωμένος. Βλέπει την ηγεσία του κόμματός του αντί να κόβει τον γόρδιο δεσμό να παίζει παιχνίδια τακτικής. Για την καρέκλα.

Δύο βασικά πράγματα φαίνεται να ξεκαθάρισαν από τη συνεδρίαση του διευρυμένου πολιτικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ: Ο Γιώργος Παπανδρέου έχει αποφασίσει να εγκαταλείψει την προεδρία του κόμματος που κέρδισε τις εκλογές του 2009 και ότι ο επόμενος αρχηγός του ΠΑΣΟΚ θα εκλεγεί από την βάση, δηλαδή από τα μέλη και τους φίλους του κόμματος.

"Η πρωθυπουργία και η προεδρία του ΠΑΣΟΚ, για μένα, είναι δευτερεύουσα υπόθεση, μπροστά στην ανάγκη της χώρας, της παράταξης και του Έλληνα πολίτη", ήταν η κομβική φράση του κ. Παπανδρέου με την οποία εκτιμάται ότι ο τέως πρωθυπουργός διεμήνυσε πως θα εγκαταλείψει το αξίωμα του προέδρου.

"Εγώ το καθήκον μου, θα το κάνω, όπως πρέπει. Θέλω να βοηθήσω την ενότητα του ΠΑΣΟΚ, διότι το ΠΑΣΟΚ παραμένει πυλώνας σταθερότητας", είπε ο κ. Παπανδρέου, δεν αποσαφήνισε όμως ποιο θα είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα της αποχώρησής του. Τα κορυφαία στελέχη του κόμματος θέλουν ο κ. Παπανδρέου να παραιτηθεί μέσα στον Ιανουάριο, ενώ ο τέως πρωθυπουργός επιχειρεί να μεταθέσει χρονικά τις αποφάσεις του.

Οι τακτικισμοί αυτοί του κ. Παπανδρέου, να μην ξεκαθαρίσει με ευθύ τρόπο ότι έχει αποφ
Keywords
Τυχαία Θέματα