ΔΕΘ: Ειρηνικές κινητοποιήσεις, σπάζοντας καρπούζια



Συλλαλητήρια διοργάνωσαν το Σάββατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων,
πολιτικά κόμματα, οπαδοί κ.α. εκπρόσωποι φορέων, στο πλαίσιο των εγκαινίων της φετινής 77ης ΔΕΘ.

Στις 10 το βράδυ του Σαββάτου, ομάδα νεαρών επιτέθηκε με πέτρες σε αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παραταγμένες στην πλατεία Σιντριβανιού. Η Αστυνομία προχώρησε σε μεμονωμένη χρήση χημικών, απωθώντας τους δράστες προς
την Καμάρα. Εκεί, οι ταραξίες, αφού ξήλωσαν μεταλλικούς κάδους απορριμμάτων, έβαλαν φωτιά στα σκουπίδια, συνεχίζοντας, ταυτόχρονα, τον πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών.

Οι τελευταίοι επενέβησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου και λάμψης, καταδιώκοντας τους δράστες επί της οδού Εγνατία και στα γύρω στενά της, φτάνοντας έως την οδό Τσιμισκή.

Αποτέλεσμα ήταν να γίνουν τουλάχιστον 15 προσαγωγές υπόπτων από τα συγκεκριμένα σημεία. Οι προσαχθέντες οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα παραπάνω επεισόδια.

Στην οδό Εγνατία, μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου, πραγματοποιήθηκε η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας, που διοργανώθηκε από τη ΓΣΕΕ, την ΑΔΕΔΥ, το Εργατουπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και με τη συμμετοχή σωματείων συνταξιούχων, αντιπροσωπείας των Σωμάτων Ασφαλείας, κ.α. διαδηλωτών.

Στην κεφαλή της πορείας, που ξεκίνησε αργότερα, τέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ενώ οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο κατέληξαν έξω από το κτίριο του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης, στην οδό Αγίου Δημητρίου, όπου φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της τρόϊκα και της ΕΕ. Αντιπροσωπεία τους συναντήθηκε με τον υπουργό, Θόδωρο Καράογλου, και του επέδωσε ψήφισμα διαμαρτυρίας με τα αιτήματα των εργαζομένων και στη συνέχεια ο κύριος όγκος των διαδηλωτών διαλύθηκε. Μικρές ομάδες κατευθύνθηκαν στην οδό Εγνατία, όπου αποχώρησαν αργότερα, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά λέγοντας πως πήγε στην ΔΕΘ σαν τον κλέφτη.

Από την πλευρά της και η γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, συμμετείχε στο συλλαλητήριο, που διοργάνωσε το ΠΑΜΕ, στην πλατεία Αριστοτέλους, ενώ στη συνέχεια τέθηκε στην κεφαλή της πορείας, που έφθασε έξω από το χώρο της Διεθνούς Έκθεσης, στο ύψος της πλατείας της ΧΑΝΘ.

Δείτε πως μετέδωσε λεπτό προς λεπτό το NEWS 247 τον παλμό των κινητοποιήσεων μέσω της πρωτοποριακής Live blogging πλατφόρμας.

Με καρπούζια το ΠΑΜΕ στη ΔΕΘ

Με έναν ιδιαίτερο τρόπο επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ που διαδήλωσαν στην Θεσσαλονίκη, σπάζοντας καρπούζια μπροστά στο κτήριο της ΧΑΝΘ.

Όταν η πορεία του ΠΑΜΕ προσέγγισε το κτήριο της ΧΑΝΘ, μέλη του ΠΑΜΕ άρχισαν να ξεφορτώνουν καρπούζια από αγροτικό όχημα και να τα πετάνε στο οδόστρωμα.

Στο μεταξύ, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, αλλά και μέλη οργανώσεων, που αντιτίθενται στη λειτουργία μεταλλείων χρυσού σε περιοχές της Βό
Keywords
Τυχαία Θέματα