Δεν τα βρήκαν οι αρχηγοί των κομμάτων

Χωρίς να επιτευχθεί η πολυπόθητη συναίνεση ολοκληρώθηκε το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, που διήρκεσε 3,5 ώρες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι...
σημείο τριβής ήταν το φορολογικό.

Εικοσάλεπτη κατ΄ιδίαν συνάντηση είχαν ο Κάρολος Παπούλιας και ο Γιώργος Παπανδρέου μετά το πέρας του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών. Πληροφορίες από κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Παπανδρέου
δήλωσε ότι δεν προτίθεται να ζητήσει προκήρυξη εκλογών και δήλωσε "Θα προσχωρήσω μόνος μου".

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα προβούν σε δηλώσεις, ενώ αργότερα αναμένεται να εκδοθεί ανακοινωθέν από την Προεδρία.

Για πλήρες αδιέξοδο έκανε λόγο η Αλέκα Παπαρήγα σε δηλώσεις της, σημειώνοντας ότι δεν υπήρξε συμφωνία πουθενά.

"Δεν κατάλαβαν αν οι άνθρωπο αν ο Ευρυβιάδης δεν τα είχε βρει με τον Θεμιστοκλή το 480 π.Χ., ούτε αυτούς θα έγραφε η Ιστορία, ούτε την ημερομηνία. Η καρέκλα κάποιον πάνω από την Ελλάδα, οψόμεθα", τόνισε έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ο Γ. Καρατζαφέρης. Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον του ΛΑΟΣ, η αιχμή Καρατζαφέρη αφορούσε τον Αντώνη Σαμαρά.

Το πολιτικό συμβούλιο ξεκίνησε στις 12.30. Αρχικώς οι υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών, κ.κ. Παπακωνσταντίνου και Δρούτσας, ενημέρωσαν τους πολιτικούς αρχηγούς για οικονομικά και θεσμικά θέματα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε την ανάγκη να επιτευχθεί άμεσα εθνική συνεννόηση για να μπορέσει η χώρα να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, επισήμανε. "Τώρα είναι η ώρα των μεγάλων αποφάσεων, είναι σημαντικό να συνεννοηθούμε, υπάρχουν περιθώρια σύγκλισης", είπε.

Ο κ. Παπούλιας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χρησιμοποιώντας ξεκάθαρη γλώσσα τόνισε ότι απαιτείται ακόμη να ληφθούν εκείνα τα μέτρα που θα διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή, καθώς και να στοχεύουν στην προστασία των οικονομικά αδυνάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα