Χωρίς ντέρμπι «αιωνίων» οι ημιτελικοί

Δεν προέκυψε σύγκρουση Παναθηναϊκού - Ολυμπιακού στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας στο μπάσκετ, καθώς η κληρωτίδα... ήθελε τον «εξάστερο» να φιλοξενεί τον ΚΑΟΔ στο ΟΑΚΑ και τον Ολυμπιακό
να αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Καβάλα...

Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στις 22 Δεκεμβρίου και όπως είναι εύκολα αντιληπτό, οι «αιώνιοι» θα έχουν τον πρώτο λόγο, αφού απέφυγαν την πρόωρη μεταξύ τους σύγκρουση, δίνοντας... ραντεβού για τη διεκδίκηση του τίτλου, στον τελικό της διοργάνωσης.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος οι ημιτελικοί δεν είναι διπλοί, αλλά νοκ άουτ, ενώ ο μεγάλος τελικός έχει οριστεί για τις 17 Φεβρουαρίου σε γήπεδο που θα καθοριστεί μετά την ανάδειξη του ζευγαριού που θα διεκδικήσει το τρόπαιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον αντίπαλο του Παναθηναϊκού επέλεξε ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στη διαδικασία, Χρήστος Σταυρόπουλος (γενικός διευθυντής), ο οποίος έστειλε στο ΟΑΚΑ τον ΚΑΟΔ, ενώ η άλλη ομάδα που είχε απομείνει ήταν αυτή των «ερυθρολεύκων»...

«Φαίνεται ότι φοβήθηκε να έρθει στο ΟΑΚΑ», τόνισε ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Μάνος Παπαδόπουλος, όταν ρωτήθηκε σχετικά μετά το τέλος της διαδικασίας, για να διευκρινίσει ότι χαριτολογεί, ενώ για το αποτέλεσμα της κλήρωσης και την αποφυγή της σύγκρουσης των αιωνίων πριν τον τελικό σημείωσε: «Στην Ελλάδα αυτό συμβαίνει. Όλοι οι τίτλοι κρίνονται μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού. Βέβαια και οι δύο ομάδες έχουν να δώσουν έναν ημιτελικό, όμως και αυτή τη φορά όλα δείχνουν ότι δεν θα αλλάξει κάτι».

Ο κ. Παπαδόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει και το γεγονός ότι για πρώτη φορά η ΕΟΚ επέλεξε να προσθέσει μια ακόμη κλήρωση, αυτή της έδρας διεξαγωγής των αγώνων, λέγοντας: «Μάλλον το έκανε η διοργανώτρια αρχή για να έχει περισσότερη αγωνία η διαδικασία, αλλά αυτό δεν έχει σημασία. Ο,τι ήταν να γίνει έγινε».

Κλείνοντας, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι ένας ακόμη τελικός, εφόσον προκύψει μάχη αιωνίων αντιπάλων, θα διεξαχθεί με λιγοστούς οπαδούς, λόγω των μέτρων ασφαλείας. «Δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα ή θα παίζουμε με χίλιους οπαδούς ή με εννιακόσιους από κάθε πλευρά, σε ένα ματς που έπρεπε να είχε δέκα χιλιάδες κόσμου. Πρέπει -δυστυχώς- να προσαρμοστούμε στα νέα δεδομένα», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Χρήστος Σταυρόπουλος τόνισε: «Τίποτα δεν πρέπει να θεωρούμε δεδομένο. Εμείς και ο Παναθηναϊκός έχουμε μπροστά μας από ένα δύσκολο ημιτελικό, εμείς και ένα δύσκολο ταξίδι στην Καβάλα που διαθέτει μια δυνατή έδρα. Θα κάνουμε το καλύτερο για να παίξουμε σε ένα ακόμα τελικό».

Όταν ρωτήθηκε για το σχόλιο του κ. Παπαδόπουλου ως προς το... φόβο του να στείλει τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ, στη διάρκεια της ανάδειξης από τα χέρια του, του αντιπάλου του Παναθηναϊκού, απάντησε και εκείνος χαριτολογώντας ως εξής: «Κάτι θα ξέρει για να το λέει»...
Keywords
Τυχαία Θέματα