Μπλοκαρισμένη η πρόσβαση στο Youtube!

"Αναγκαστήκαμε από την Κυριακή να μπλοκάρουμε την ιστοσελίδα λόγω της μετάδοσης...
αυτής της αντιισλαμικής ταινίας", είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εζεντίν Κάμελ, ο πρόεδρος της Σουδανικής Αρχής Τηλεπικοινωνιών.

"Ζητήσαμε το Σάββατο από το Google να διαγράψει όλους τους συνδέσμους που οδηγούσαν στην ταινία, αλλά δεν πήραμε απάντηση. Επαναλάβαμε και σήμερα το αίτημα, χωρίς επιτυχία", πρόσθεσε, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους το Χαρτούμ οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή.

Δύο διαδηλωτές
σκοτώθηκαν την περασμένη Παρασκευή στο Σουδάν, όταν ένα πλήθος επιτέθηκε στις πρεσβείες της Βρετανίας, της Γερμανίας και των ΗΠΑ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ταινία που κατά τους μουσουλμάνους προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ.

Μέχρι σήμερα το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και το Αφγανιστάν έχουν μπλοκάρει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα του YouTube ενώ η Σαουδική Αραβία απείλησε χθες ότι θα το κάνει επίσης. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Υεμένη διέταξαν να κλείσουν όλοι οι ιστότοποι που μεταδίδουν την ταινία ή αποσπάσματά της.

Από την περασμένη εβδομάδα, τουλάχιστον 30 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί σε όλο τον κόσμο σε βίαιες κινητοποιήσεις εναντίον της ταινίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα