Μπαρτσελόνα πέντε αστέρων!

Η Σαχτάρ δεν απέφυγε το διασυρμό, αν και η αλήθεια είναι ότι προσπάθησε αρκετά και πάλεψε το παιχνίδι, όμως η Μπαρτσελόνα, όταν θέλει, απλά δεν παίζεται! Οι μπλαουγκράνα σκόρπισαν στους πέντε ανέμους (5-1) τους ουκρανούς μετατρέποντας σε διαδιαστικού χαρακτήρα τη ρεβάνς και έδωσαν ραντεβού με...

την Ρεάλ στα ημιτελικά του Champions League. Με γκολ από τα... αποδυτήρια ξεκίνησε το παιχνίδι για την Μπαρτσελόνα,
καθώς μόλις στο 2ο λεπτό, από μπαλιά του Μέσι, κι ενώ κόντραρε σε κάποιους αμυνόμενους, ο Ινιέστα έγινε κάτοχος και με πλασέ άνοιξε το σκορ για τους μπλαουγκράνα! Η Σαχτάρ προσπάθησε σε δύο περιπτώσεις, στο 13' με σουτ του Λουίς Αντριάνο που πέρασε άουτ και στο 14' με σουτ του Ουίλιαμ, που απέκρουσε ο Βαλντές να ισοφαρίσει, όμως δεν τα κατάφερε. Ετσι, η Μπαρτσελόνα διπλασίασε τα τέρματά της στο 34', όταν ο σκόρερ του πρώτου τέρματος, Ινιέστα, έβγαλε έξοχη μπαλιά στον Ντάνι Αλβες, που πρόλαβε τον εξερχόμενο Πιάτοφ και με πλασέ έγραψε το 2-0, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Οπως ξεκίνησε το πρώτο ημίχρονο, έτσι άρχισε και το δεύτερο. Δηλαδή με γκολ των καταλανών. Στο 53', λοιπόν, από κόρνερ του Τσάβι, ο Πικέ έγινε κάτοχος της μπάλας, σούταρε και αφού η στρογγυλή θεά κόντραρε σε σώματα κατέληξε στα δίχτυα για το 3-0 της Μπαρτσελόνα. Προς στιγμή, η Σαχτάρ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, μειώνοντας στο 60ό λεπτό με προβολή του Ρακίτσκι, ύστερα από φάουλ του Σρνα. Ωστόσο, οι ουκρανοί δεν μπόρεσαν να χαρούν ούτε για 60 δευτερόλεπτα, αφού με τη σέντρα, η Μπαρτσελόνα σημείωσε το 4-1, όταν ο Μέσι τράβηξε πάνω του όλη την άμυνα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Κεϊτά που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Μεγάλη ευκαιρία για την Σαχτάρ χάθηκε στο 82', όταν ο Λουίς Αντριάνο βρέθηκε σε θέση βολής, όμως σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Βαλντές! Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Τσάβι στο 86' με πλασέ από κοντά, ύστερα από πλαγιοκόπηση και πάσα του Ντάνι Αλβες, κάνοντας το τελικό 5-1 μέσα σε αποθέωση για την Μπαρτσελόνα.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Αλβες, Πικέ, Τσάβι, Βίγια (70' Πέδρο), Ινιέστα (90' Αφελάι), Μέσι, Μασεράνο, Κεϊτά, Μπουσκέτς, Αντριάνο (78' Μάξγουελ).

ΣΑΧΤΑΡ: Πιάτοφ, Σρνα, Ιστσένκο, Ρατ, Ρακίτσκι, Κόστα, Μκιταριάν, Χούμπσμαν, Ουίλιαμ (75' Τεσέιρα), Ζάντσον (70' Φερναντίνιο), Λουίς Αντριάνο.
sport.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα