Αποζημίωση-μαμούθ για εργατικό δυστύχημα

Το ιλιγγιώδες ποσό των 455.000 ευρώ επιδίκασε το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου Κρήτης ως ψυχική οδύνη στην οικογένεια του άτυχου εργάτη που...
κάηκε ζωντανός πριν από περίπου ενάμιση χρόνο, κατά την έκρηξη στο πυρηνελαιουργείο Ανδρουλάκη, στα Καστελλιανά.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως παρουσιάζει το σκεπτικό της απόφασης, το περιεχόμενο της οποίας δικαιώνει απόλυτα την οικογένεια του άτυχου Γιώργου Χασουράκη, καθώς από την
πρώτη στιγμή φώναζε ότι ο άνθρωπός της θυσιάστηκε για να σώσει τις ζωές συναδέλφων του, αποτρέποντας παράλληλα να γίνει παρανάλωμα του πυρός ολόκληρο το εργοστάσιο.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας Ευτυχία Κατσαρού-Πετράκη, το δικαστήριο κρίνει ότι την υπαιτιότητα έχουν εξ ολοκλήρου ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, ο διευθυντής της μονάδας, ο τεχνικός ασφαλείας του εργοστασίου και ο ηλεκτρολόγος - συντηρητής, ενώ κρίνει ως παντελώς ανυπαίτιο το θύμα.

Αποκαλυπτικό είναι το απόσπασμα της απόφασης που αναφέρεται στον ρόλο που διαδραμάτισε ο 40χρονος: «Η ψύχραιμη και αποφασιστική συμπεριφορά που επέδειξε ο Γεώργιος Χασουράκης και οι ενέργειες που εκτέλεσε ήταν απολύτως απαραίτητες και αποσόβησαν τον κίνδυνο πρόκλησης ακόμα ισχυρότερης έκρηξης, προστατεύοντας έτσι τις ζωές των λοιπών εργαζομένων στο πυρηνελαιουργείο. Συνέπεια της έκρηξης και της άμεσης μετάδοσης της φωτιάς, ο Χασουράκης ανεφλέγη και φλεγόμενος κινήθηκε έξω από το εκχυλιστήριο, έπεσε ανάμεσα στο μηχανοστάσιο πυρόσβεσης και του τμήματος των εκχυλιστηρίων, όπου και τον εντόπισε απανθρακωμένο ο διευθυντής του εργοστασίου, ο οποίος έσβησε τη φωτιά».

Ο άτυχος άντρας, πατέρας δύο παιδιών, υπέστη εγκαύματα στο 92% του σώματός του και κρατήθηκε στη ζωή επί δύο εικοσιτετράωρα σε συνθήκες φρικτών πόνων.
Espressonews.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα