Αποσύρεται ο Χατζηβρέττας

Τη μεγάλη απόφαση να βάλει τέλος σε μία μεγάλη καριέρα έλαβε ο Νίκος Χατζηβρέττας. Ο 35χρονος άσος δεν είχε κάποια πρόταση από την Ελλάδα ή το εξωτερικό που τον κάλυπτε και προτίμησε να αποσυρθεί...
Στη διάρκεια της σταδιοδρομίας του αγωνίστηκε σε Αίαντα Ευόσμου (1990-1997), Ηρακλή (1997-2002), ΤΣΣΚΑ Μόσχας (2002/03), Παναθηναϊκός
(2003-2009) και Άρη (2009-2012) κατακτώντας έξι πρωταθλήματα και πέντε Κύπελλα Ελλάδας, δύο Ευρωλίγκες κι ένα πρωτάθλημα Ρωσίας.

Επίσης ήταν στέλεχος της Εθνικής Ανδρών από το 2000 μέχρι το 2007 πανηγυρίζοντας μαζί της την κατάκτηση του Ευρωμπάσκετ το 2005 και του ασημένιου μεταλλίου στο Μουντομπάσκετ του 2006. Συνολικά φόρεσε το εθνόσημο (σε επίπεδο Ανδρών) 116 φορές έχοντας 6,14 πόντους κατά μέσο όρο.

Η συνέντευξή του στο pressaris.gr, μέσω της οποίας ανακοίνωσε την απόφασή του:

-Πόσο δύσκολο ήταν να πάρεις την απόφαση να αποχωρήσεις από την ενεργό δράση;
Τη δεδομένη στιγμή δεν ήταν δύσκολο. Θα ήταν δύσκολο αν το έκανα πέρυσι που το είχα σχεδόν αποφασίσει αλλά δεν ήθελα να το ανακοινώσω γιατί ήθελα να το σκεφτώ καλά. Ήθελα να είμαι σίγουρος γι” αυτό που λέω γιατί είναι πολύ σημαντικό. Νιώθω παίκτης και το… μικρόβιο του παίκτη δεν βγαίνει εύκολα από μέσα σου. Το παιχνίδι για μένα ήταν και θα είναι πολύ σημαντικό.

-Έχεις… σκοτώσει μέσα σου τον παίκτη γιατί στην καθημερινότητα σου λειτουργείς ακόμη σαν αθλητής;
Δεν πρόκειται να… σκοτώσω ποτέ τον αθλητή μέσα μου γιατί είναι τρόπος ζωής για μένα. Μπορεί για διάφορους λόγους, ηλικιακούς, αγωνιστικούς και άλλους να σταμάτησα, αλλά μέσα μου δεν θα σταματήσω ποτέ. Αυτό είναι λογικό. Ένας παίκτης πρέπει να σταματήσει όταν φτάνει σε μια ηλικία, υπάρχει ένα όριο για όλους τους ανθρώπους γι” αυτό που κάνουν επαγγελματικά. Δεν θα σταματήσω ποτέ να αθλούμαι στη ζωή μου.

-Ήταν συνειδητή επιλογή ή έγινε λόγω συνθηκών;
Η αλήθεια είναι ότι ήθελα να παίξω έναν ακόμη χρόνο, μέχρι τα 35 μου ηλικία που είχα θέσει ως όριο. Πέρυσι έτσι όπως κύλησε η χρονιά δεν βρήκα τις κατάλληλες συνθήκες γιατί ήξερα πως είναι τα πράγματα. Αν υπήρχε μια καλή οικονομική προσφορά από το εξωτερικό θα το σκεφτόμουν γιατί έχω οικογένεια και παιδιά και έπρεπε να πάμε όλοι μαζί. Δεν υπήρχε κάποια προσφορά που να με δελεάσει για να φύγω κι έτσι αποφάσισα να σταματήσω.

-Υπήρχαν προτάσεις;
Υπήρχαν προτάσεις από την Ελλάδα αλλά δεν με κάλυπταν και θεώρησα πως ήταν καλύτερο να μην αγωνιστώ.

-Έζησες πολλές μεγάλες στιγμές στην καριέρα σου, κατέκτησες τα πάντα. Υπάρχει κάτι που να μην πέτυχες;
Νιώθω πάρα πολύ τυχερός για όλα αυτά που έζησα. Πέρασα καλά, διασκέδασα το παιχνίδι, έπαιξα σε πολύ καλές ομάδες όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε ότι αφορά το κλίμα, την παρέα και φυσικά τους υψηλούς στόχους που έθεταν. Καταφέραμε πράγματα που σου μένουν και νιώθω πολύ ωραία μέσα μου. Έζησα πολύ ωραίες στιγμές. Από τον Αίαντα Ευόσμου που ήμουν σε μικρή ηλικία και πανηγυρίσαμε ανόδους. Στο σχολείο όπου κατακτήσαμε σχολικά πρωταθλήματα.
Keywords
Τυχαία Θέματα