Αποκριά με γεύσεις από την αρχαία Αρκαδία

Αποκριάτικο αρκαδικό συμπόσιο με γεύσεις από την αρχαία Αρκαδία, αναβιώνει η «Πολιτιστική Κληρονομιά» Τρίπολης. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, στην αρχαία Αρκαδία οι άνθρωποι ήταν λιτοδίαιτοι. Όταν δε, αντιμετώπιζαν οικονομικές δυσκολίες συνέβαλαν όλοι μαζί οικονομικά, έπιναν και έτρωγαν σε ένα τραπέζι, πλούσιοι και φτωχοί, λέγοντας «Υγεία».

Το φαγητό ήταν βραστό κρέας, χόρτα, σκολιάμπρια ή σκόλυμος και αρκαδικό ψωμί- τη λεγόμενη φύστη, για το οποίο επαινείτο η Αρκαδία. Παράλληλα, οι Αρκάδες μάθαιναν τα παιδιά τους, από 5-30 χρονών, χορό,

τραγούδι και μουσικά όργανα. Τα αρχαία αυτά αρκαδικά έθιμα αναβιώνει, την προσεχή Κυριακή 10 Μαρτίου, το σωματείο «Πολιτιστική Κληρονομιά» στην Αλεξάνδρου Ραγκαβή 35 στην Τρίπολη, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από νωρίς το πρωί θα ανάψουν οι φωτιές με τα παλιά καζάνια, για την παρασκευή του βραστού και από τις 11 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα θα αναβιώσει το «Αρκαδικό αποκριάτικο συμπόσιο», όπως διασώζεται από γενιά σε γενιά το έθιμο. Στο συμπόσιο αυτό, την τιμητική τους έχουν τα αρκαδικά κρασιά και ο χορός που αποτελεί διαχρονικά βασικό στοιχείο στον γενετικό κώδικα των Αρκάδων.

The post Αποκριά με γεύσεις από την αρχαία Αρκαδία appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα