Αντιπαράθεση με φόντο την οικονομία

Ο Μάκης Βορίδης και ο Αλέξης Μητρόπουλος διασταύρωσαν τα ξίφη τους στον «αέρα» του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, με αφορμή τις εξελίξεις στην οικονομία.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. «Για να υπάρξει κοινωνική πολιτική, για να υπάρξει κοινωνικό μέρισμα, για να υπάρξει κοινωνική διανομή, στην πραγματικότητα πρέπει να αρχίσουμε

να έχουμε κάποιου τύπου πλεονάσματα. Δηλαδή, πρέπει να έχουμε μια οικονομία, η οποία έχει λύσει τα δομικά προβλήματα του κράτους, πρέπει να λύσουμε τα ζητήματα των ελλειμμάτων. Αν δεν λύσουμε τα προβλήματα των ελλειμμάτων και κυρίως δεν προχωρήσουμε σε μια διαδικασία παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου, αν δεν γίνουν αυτά, τότε, με συγχωρείτε πολύ, ούτε οι αριθμοί θα ευημερούν, όπως δεν ευημερούν σήμερα, υπό την έννοια ότι βεβαίως πετυχαίνουμε το πρόγραμμα αλλά εξακολουθούμε να έχουμε ελλείμματα ακόμα μία ελλειμματική οικονομία, έχουμε ακόμα έναν ελλειμματικό προϋπολογισμό και προφανώς δεν θα ευημερούν και οι άνθρωποι», τόνισε ο κ. Βορίδης.

Από τη δίκη του πλευρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «είναι λανθασμένη η συνταγή. Ήδη προχθές είχαμε και την έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ότι η αντιμετώπιση της βιωσιμότητας του χρέους γίνεται με ρήτρα χρεωκοπίας του λαού, ότι η κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να εισπράξει, ότι η κοινωνία δεν θα αντέξει το φορολογικό, εργασιακό, και συνταξιοδοτικό και η κυβέρνηση θα αναγκαστεί να πάρει νέα μέτρα». Και πρόσθεσε: «Συνεπώς, φαίνεται ότι η κυβέρνηση εντός του έτους θα αναγκαστεί να κάνει ένα νέο γύρο λεηλασίας εισοδημάτων και να επιταχύνει την ρήτρα βουλγαροποίησης των μισθών».

Ακούστε τι δήλωσαν οι Μ. Βορίδης και Αλ. Μητρόπουλος στον realfm 97,8

The post Αντιπαράθεση με φόντο την οικονομία appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα