Αντιδράσεις στην απαγόρευση της πορνογραφίας από την κυβέρνηση της Ισλανδίας

«Κίνηση προς όφελος της κοινωνίας», διατείνεται η κυβέρνηση, «η απαγόρευση της πορνογραφίας αντιβαίνει στην ιδέα μιας ελεύθερης κοινωνίας», αντιτείνουν οι πολέμιοι της λογοκρισίας, επισημαίνοντας πως η σεξουαλική βία οφείλει να αντιμετωπιστεί στις οικογένειες και στα σχολεία και όχι εκεί που πιστεύει η κυβέρνηση.

Ανοικτή επιστολή από το Διεθνές Ινστιτούτο Μοντέρνων Μέσων της Ισλανδίας, υπογεγραμμένη από ακτιβιστές και ακαδημαϊκούς 19 χωρών, αναφέρει ότι οι προτάσεις της ισλανδικής κυβέρνησης υπονομεύουν τις προσπάθειες πρόληψης της λογοκρισίας σε ολοκληρωτικά καθεστώτα παγκοσμίως.

Επικεφαλής του εν λόγω Ινστιτούτου είναι η ακτιβίστρια, πρώην συνεργάτιδα του Wikileaks Birgitta Jónsdóttir.

Γράφοντας στον υπουργό εσωτερικών της Ισλανδίας, ένας μεγάλος αριθμός οργανώσεων, ιδρυμάτων και ακτιβιστικών ομάδων αναφέρει πως, στα ηλεκτρονικά μέσα, είναι αδύνατον τεχνολογικά να μπλοκάρεις και να λογοκρίνεις τα περιεχόμενα, δίχως να ελέγξεις το σύνολο των τηλεπικοινωνιών.

«Τα πάντα πρέπει να εξετάζονται αυτόματα από μηχανές που δεν επιβλέπονται ή ελέγχονται από τον ανθρώπινο παράγοντα και οι οποίες θα λαμβάνουν την απόφαση αν πρέπει να επιτρέψουν ή όχι την πρόσβαση σε κάποιο περιεχόμενο. Αυτό το επίπεδο κυβερνητικής επιτήρησης έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την ιδέα της ελεύθερης κοινωνίας», προσθέτουν.

The post Αντιδράσεις στην απαγόρευση της πορνογραφίας από την κυβέρνηση της Ισλανδίας appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα