«Ανακωχή» για μία ημέρα

Κανονικά στους δρόμους του λεκανοπεδίου κυκλοφορούν και πάλι από σήμερα τα αστικά λεωφορεία του ΟΑΣΑ. Μετά από έξι ημέρες απεργιακών κινητοποιήσεων και ταλαιπωρίας του επιβατικού κοινού, οι οδηγοί αποφάσισαν να «λύσουν το χειρόφρενο» και να ξαναβγάλουν τα οχήματα στους δρόμους αλλά….για μία ημέρα. Καθώς, αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία την Πέμπτη και Γενική Συνέλευση

του κλάδου στις 14 Φεβρουαρίου.

Μετά από μια μαραθώνια συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από έξι ώρες, χρειάστηκε να στηθούν κάλπες προκειμένου να αποφασιστεί το τι μέλει γενέσθαι. Οι πάνω από 4.300 οδηγοί επέλεξαν μέσω της ψηφοφορίας σε κάλπη, ανάμεσα στις πέντε προτάσεις που είχαν κατατεθεί.

Αυτές ήταν:

-Επιστροφή των λεωφορείων σήμερα (30/1) στους δρόμους και 24ωρη απεργία την Πέμπτη στο πλαίσιο της απεργίας που έχει αποφασίσει το Συντονιστικό Όργανο των συγκοινωνιών και Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.

-Συνέχιση των κινητοποιήσεων ως έχουν και σε περίπτωση επίταξης από τη μεριά της κυβέρνησης, άμεση κινητοποίηση όλων των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο.

-Διακοπή των κινητοποιήσεων και 48ωρη απεργία την Πέμπτη (31/1) και Παρασκευή (1/2).

-24Ωρη απεργία την Πέμπτη και καθορισμό Γενικής Συνέλευσης μέσα στο επόμενο διάστημα.

-Άρση όλων των απεργιακών κινητοποιήσεων, ορισμός μέχρι την Κυριακή (3/2) πρότασης που θα αποτελέσει βάση διαλόγου και την Κυριακή να παρουσιαστεί αυτή η πρόταση ώστε να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι.

Κανονικά λειτουργούν ΟΣΕ, Προαστιακός, Τρόλει, Μετρό, Τραμ

Επίσης, χωρίς προβλήματα εκτελούνται τα δρομολόγια των συρμών του Μετρό, του ΟΣΕ και του Προαστιακού αλλά και των τρόλεϊ. Οι εργαζόμενοι στο μετρό έχουν προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης της κυβέρνησης για το μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης ενώι έχουν προγραμματιστεί νέες γενικές συνελεύσεις, για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους. Η κυβέρνηση από τη μεριά της διαμηνύει με κάθε τρόπο και σε κάθε τόνο ότι δεν προτίθεται να κάνει πίσω σε ό,τι αφορά το ενιαίο μισθολόγιο. Και αφήνει να εννοηθεί ότι δε θα διστάσει να διατάξει και πάλι επίταξη όπως έγινε στο Μετρό, τον ΗΣΑΠ και το Τραμ.

Νέες απεργίες

Σε «μπαράζ» απεργιακών κινητοποιήσεων μπαίνουν από την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό των δημόσιων νοσοκομείων. Ενώ, την ίδια ημέρα απεργία έχει προκηρύξει η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, καθώς και ακινητοποιημένοι θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ. «Δεμένα» θα παραμείνουν την Πέμπτη και την Παρασκευή τα πλοία, λόγω της 48ωρης απεργίας της ΠΝΟ.

The post «Ανακωχή» για μία ημέρα appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
μια ημερα, ενιαιο μισθολογιο, λεωφορεια, ΟΑΣΑ, απεργια, συγκοινωνιες, επιταξη, ΟΣΕ, προαστιακος, μετρο, τραμ, μισθολογιο, ησαπ, απεργιες, ΠΝΟ, enimerwsi, ειδήσεις, κινηση στους δρομους, δεη, απεργια πνο, απεργια οσε, απεργια μετρο, απεργιες αυριο, απεργιες σημερα, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, διακοπες δεη, απεργια ταξι, ενιαιο μισθολογιο δημοσιων υπαλληλων, νεα κυβερνηση, γενοπ, πλαισιο, γιατροι, διαστημα, δρομολογια, εγινε, εξι, ιδια, κυβερνηση, οχηματα, πεμπτη, πλοια, προβληματα, ωρες, enimerwsi, κυριακη, οδηγοι
Τυχαία Θέματα