«Ακατανόητο για ποιο λόγο επιμένουν ΔΝΤ και ΕΕ σε αυτή τη λογική»

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας, Γιάννης Μιχελάκης μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου αναφέρθηκε στο ζήτημα του περιβόητου λάθους του ΔΝΤ λέγοντας: «Είναι σαφές ότι αυτό το μείγμα της πολιτικής που εφαρμόζεται είναι λανθασμένο. Δύο χρόνια τώρα βλέπουμε να μπαίνουν φόροι και να μειώνονται τα έσοδα. Και δυστυχώς αυτό το πράγμα είναι ακατανόητο

για ποιο λόγο επιμένουν το ΔΝΤ και η Ε.Ε. σε αυτή τη λογική. Αισθάνομαι ότι έχει μια τιμωρητική διάθεση απέναντι στη χώρα και αντιλαμβάνομαι ότι αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει», είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θεωρώ δε ότι είναι ένα πράγμα το οποίο έχει περάσει λίγο στα “ψιλά”, αλλά έχει αναδειχθεί. Ο Αντώνης Σαμαράς είχε πει από το 2010, και είχε γίνει μια συζήτηση τότε για τον πολλαπλασιαστή, λέγαμε ότι ο συντελεστής είναι στο 1,5 και όχι στο 0,5 που έλεγε τότε η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αν τότε λοιπόν γινόταν μία πρώτη ισχυρή διαπραγμάτευση και δεν κάναμε ότι μας έλεγαν οι ξένοι δανειστές σίγουρα πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά. Από την άλλη μεριά όμως πρέπει να ομολογήσουμε ότι κι αυτά τα δύο χρόνια δεν έγινε και τίποτα προς την κατεύθυνση των θεσμικών αλλαγών γιατί κακά τα ψέματα έπρεπε να αλλάξουν και πολλά πράγματα στη χώρα μας. Να γίνουν αποκρατικοποιήσεις, να διορθωθεί ο ευρύτερος δημόσιος τομέας και να μπορέσουμε επιτέλους να υπάρξει και σωστή οικονομική ανάπτυξη».

Στην επισήμανση ότι από τους τελευταίους μήνες της κυβέρνησης Καραμανλή ακούμε ότι γίνεται καταγραφή για το ποιοι οργανισμοί πρέπει να κλείσουν, ποιοι πρέπει να συγχωνευτούν και ποιες σπατάλες πρέπει να σταματήσουν να υφίστανται και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα ο κ. Μιχελάκης σημείωσε: «Εσείς είπατε ότι δεν έχει γίνει τίποτα, εγώ θα σας πω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις αυξήθηκε ο δημόσιος τομέας. Δηλαδή είχαμε δημιουργία νέων γραμματειών και νέων φορέων στο δημόσιο. Οχι μόνο αυτό που λέτε εσείς, ότι απλώς γινόταν καταγραφή, αυξανόταν το δημόσιο. Αυτή τη στιγμή λοιπόν οφείλουμε να ξεκινήσουμε και σιγά-σιγά έχει ξεκινήσει, όχι με τους ρυθμούς που θα έπρεπε να γίνεται. Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν έχει τους ρυθμούς του Αντώνη Σαμαρά. Πιστεύω ότι πολλοί υπουργοί είναι πίσω από το μέσο όρο αυτής της κυβέρνησης. Κι εκεί είναι ένα θέμα το οποίο θα πρέπει να λυθεί».

ΑΚΟΥΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΟΝ realfm 97,8 Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ

The post «Ακατανόητο για ποιο λόγο επιμένουν ΔΝΤ και ΕΕ σε αυτή τη λογική» appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα