Αυξήθηκαν οι συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη τον Ιανουάριο

Αυξημένες εισροές ύψους 49 δισ. ευρώ κατέγραψαν τον Ιανουάριο του 2013 οι συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη, έναντι εισροών ενός δισ. ευρώ το Δεκέμβριο του 2012.

Η άνοδος οφείλεται στην αύξηση των καθαρών πωλήσεων των μακροπρόθεσμων συλλογικών επενδύσεων και τις μειωμένες εκροές των αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς.

Αναλυτικότερα, οι μακροπρόθεσμες συλλογικές επενδύσεις κατέγραψαν αυξημένες καθαρές εισροές τον Ιανουάριο ύψους 53 δισ. ευρώ, έναντι

35 δισ. ευρώ το Δεκέμβριο.

Οι καθαρές πωλήσεις στα μετοχικά αμοιβαία κεφάλαια συνέχισαν την ανοδική τους πορεία και ανήλθαν στα 21 δισ. ευρώ, από τα 14 δισ. ευρώ του προηγούμενου μήνα.

Οι καθαρές εισροές στα ομολογιακά και τα μεικτά αμοιβαία κεφάλαια παρουσίασαν και αυτές αύξηση στα 19 δισ. ευρώ από τα 14 δισ. ευρώ και 11 δισ. ευρώ από επτά δισ. ευρώ αντίστοιχα.

Οι καθαρές εκροές των αμοιβαίων κεφαλαίων χρηματαγοράς μειώθηκαν στα 5 δισ. ευρώ σε σχέση με τα 33 δισ. ευρώ του Δεκεμβρίου. Το συνολικό ενεργητικό των συλλογικών επενδύσεων αυξήθηκε τον Ιανουάριο κατά 0,7% και διαμορφώθηκε στα 6,3 τρισ. ευρώ.

H μείωση της παγκόσμιας αβεβαιότητας στις χρηματιστηριακές αγορές τον Ιανουάριο ενίσχυσε την εμπιστοσύνη των επενδυτών, οδηγώντας στον καλύτερο μήνα για τις καθαρές πωλήσεις των μακροπρόθεσμων συλλογικών επενδύσεων από τον Οκτώβριο του 2008.

The post Αυξήθηκαν οι συλλογικές επενδύσεις στην Ευρώπη τον Ιανουάριο appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα