Αυξημένη ετοιμότητα στις ΜΕΘ των νοσοκομείων για την εποχική γρίπη

Η αντιμετώπιση των επιπλοκών από την εποχική γρίπη και η επάρκεια του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας για αυτό το σκοπό, ήταν το θέμα της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Υγείας, υπό τον υφυπουργό, Μιχάλη Τιμοσίδη.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, εξετάστηκε η ετοιμότητα των ΜΕΘ στα νοσοκομεία όλης της χώρας και το ΚΕΕΛΠΝΟ διασφάλισε την ..........
παραμονή των ήδη υπηρετούντων νοσηλευτών στις εν λόγω
μονάδες.
Οι ανάγκες σε ιατρικό προσωπικό για το 2012 θα καλυφθούν από την προκήρυξη για επικουρικό ιατρικό προσωπικό που τελειώνει την Παρασκευή, 23 Δεκεμβρίου 2011 και από τις ήδη εγκεκριμένες 681 θέσεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού.
Παράλληλα, η αρμόδια υπηρεσία του ΥΥΚ και οι ΔΥ.ΠΕ. δέχθηκαν εντολή να υποβάλουν άμεσα τις ανάγκες σε επικουρικό νοσηλευτικό προσωπικό για το οικονομικό έτος 2012 ώστε να υπάρχει ετοιμότητα.
Όπως έγινε γνωστό, ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την προμήθεια στις ΜΕΘ όλης της χώρας, 40 κλινών υψηλής τεχνολογίας, 50 αναπνευστήρων και 40 monitor, με στόχο την αύξηση προσβασιμότητας των ασθενών και την βελτιστοποίηση των παρεχομένων υπηρεσιών.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, αυτές οι παρεμβάσεις διασφαλίζουν την εύρυθμη λειτουργία των ΜΕΘ και την ανταπόκρισή τους στις ανάγκες των πολιτών.
Keywords
Τυχαία Θέματα