YouTube: Χριστουγεννιάτικη πόρτα στη Χρυσή Αυγή

Οι χριστουγεννιάτικες ευχές της Χρυσής Αυγής μέσω ενός βίντεο στο YouTube κρίθηκε -από τον τεχνολογικό κολοσσό- ότι προάγει τη “ρητορική του μίσους” και αποσύρθηκε μέσα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Στο βίντεο υπάρχουν φωτογραφίες που απεικονίζουν την Αθήνα προ δεκαετιών, ενδεχομένως κατά την περίοδο της Χούντας, με έμφαση στην “τάξη και ασφάλεια”,

στην εκκλησία και στην αστυνομία.

Παράλληλα, και προφανώς σε αντιδιαστολή, εμφανίζονται φωτογραφίες εξαθλίωσης από την παρούσα συγκυρία. “Της παρακμής, των λαθρομεταναστών και του εγκλήματος”, όπως τονίζουν οι ίδιοι οι χρυσαυγίτες, που δεν έχουν κρύψει ποτέ την άποψη τους, ότι κάθε μετανάστης φέρει το έγκλημα στο… dna του.

Προάγει τη “ρητορική του μίσους” το εν λόγω βίντεο;

Το YouTube απαντά καταφατικά και εξοργίζει τους χρυσαυγίτες, οι οποίοι σε ανακοίνωση τους (μάλλον…) εντοπίζουν μία παγκόσμια συνωμοσία εις βάρος τους, μολονότι το YouTube δεν έχει έδρα στην Αθήνα, έχει συγκεκριμένους κανόνες και οι αναλυτές του κατά πάσα βεβαιότητα διαπίστωσαν παραβίαση από το βίντεο του ακροδεξιού κόμματος.

Σε μία άκρως… πολιτική παρατήρηση (ή επίκριση, όπως το δει κανείς), η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζει “για τα πανηγύρια…” τους υπεύθυνους του YouTube που απέσυραν το βίντεο της.

Τι αναφέρει η Χρυσή Αυγή

“Ένα από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βίντεο, γεμάτο ρομαντισμό και νοσταλγία για μία αξέχαστη εποχή, απαγορεύθηκε και διεγράφη από το διαδίκτυο. Αναφερόμαστε στο βίντεο που κυκλοφόρησε σήμερα με τίτλο: “Καλά Χριστούγεννα από την Χρυσή Αυγή σε όλους τους Έλληνες” με εικόνες από την παλιά Αθήνα.

Ο διαδικτυακός τόπος Youtube το απέσυρε δηλώνοντας ότι προάγει τη… “ρητορική μίσους”! Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια. Μπορούσαν τουλάχιστον να πουν ότι απαγορεύεται οτιδήποτε έχει σχέση με την Χρυσή Αυγή, για να περιοριστεί η ραγδαία άνοδος του Εθνικιστικού Κινήματος. Δεν είναι τυχαίο ότι το εν λόγω βίντεο απεσύρθη σε χρόνο ρεκόρ. Σίγουρα οι εικόνες και τα μηνύματα που περιέχει μιλούν στις ψυχές εκατομμυρίων Ελλήνων”.

Το επίμαχο βίντεο: http://www.dailymotion.com/video/xw6i0j_yyyy-yyyyyyyyyyyy-yy-yyyyy-yyyy-yyyyyyy_creation#.UNhaQeRg88p

Keywords
Τυχαία Θέματα