Wall Street Journal: Η κρίση στην Κύπρο χαλάει το πάρτι της ΕΕ στην Φινλανδία

Η κρίση στην Κύπρο χαλάει τη συνάντηση-πάρτι που έχει προγραμματίσει για το Σαββατοκύριακο η Φινλανδία για ηγέτες χωρών, μεγαλοστελέχη της Ευρωπαϊκής Ενωσης και μέλη του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, όπως μεταδίδει η εφημερίδα «The Wall Street Journal».

Η συνάντηση είχε οργανωθεί για να προσφέρει στους ευρωπαίους ηγέτες και τραπεζίτες την ευκαιρία να

συζητήσουν θέματα πολιτικής της ΕΕ των 27 σε ένα πιο χαλαρό περιβάλλον, κάνοντας μεταξύ άλλων σάουνα ή συμμετέχοντας σε διάφορες αθλητικές εκδηλώσεις – όπως συνηθίζουν οι Φινλανδοί.

Τα γεγονότα, όμως, στη Μεγαλόνησο δεν αφήνουν περιθώρια για τέτοιες πολυτέλειες με αποτέλεσμα πολλοί από τους υψηλόβαθμους καλεσμένους να ακυρώνουν τώρα ο ένας μετά τον άλλο το ταξίδι τους.
Ανάμεσα σε αυτούς που λένε τώρα όχι στη Φινλανδία, είναι σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο γερμανός Γιοργκ Ασμουσεν, ο οποίος ακύρωσε το ταξίδι του λίγες μόνο ώρες πριν την προγραμματισμένη αναχώρησή του για τη χώρα αυτή του Βορρά.

Μέσα στην εβδομάδα είχαν ακυρώσει επίσης το ταξίδι τους για την εν λόγω συνάντηση στη Φινλανδία ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο ολλανδός ομόλογός του Μαρκ Ρούτ, προκειμένου να βρίσκονται πιο κοντά στις εξελίξεις της Κύπρου.

Ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας Γιούρκι Κατάινεν και ο υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Στάμπ πάντως, επιμένουν ότι η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία των υπόλοιπων προσκεκλημένων.

Ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονται ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Αλί Μπαμπακάν, η υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας Λουσίντα Κρέιτον και ηγέτες από τις χώρες της Βαλτικής.

The post Wall Street Journal: Η κρίση στην Κύπρο χαλάει το πάρτι της ΕΕ στην Φινλανδία appeared first on Enimerwsi.gr: Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο.

Keywords
Τυχαία Θέματα