Oταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τραγουδάει τις Νύχτες της Μόσχας [βίντεο]

Μιλώντας προ ημερών στο ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, ο τελευταίος ηγέτης της Σοβιετικής Ένωσης Μιχαήλ Γκορμπατσόφ αποχαιρέτησε τον βρετανό ανταποκριτή στη Μόσχα τραγουδώντας του.

Όπως φαίνεται και στο σχετικό βίντεο που ανέβασε το BBC, μόλις τελείωσε η συνέντευξη, ο βετεράνος πολιτικός ρώτησε την ομήγυρη «γνωρίζει κανείς να παίζει πιάνο;» για να πάρει καταφατική απάντηση από τον ίδιο τον δημοσιογράφο Στιβ Ρόζενμπεργκ, ο οποίος έπαιξε τρία δημοφιλή

ρωσικά τραγούδια για χάρη του Ρώσου ηγέτη.

«Έκατσα στο πιάνο κι έπαιξα το «Οι Νύχτες της Μόσχας», κι ο Γκορμπατσόφ άρχισε να τραγουδάει. Μετά του έπαιξα ακόμη δυο γνωστά ρώσικα τραγούδια, το «Σκοτεινή είναι η Νύχτα» και το «Πρωινό με Ομίχλη», για το οποίο είπε πως ήταν το αγαπημένο της εκλιπούσας συζύγου του, Ραΐσα», λέει ο Ρόζενμπεργκ. Ο Γκορμπατσόφ επισήμανε με νοσταλγία «Στη Ράισα άρεσε να με βλέπει να τραγουδάω».

Στο εξωτερικό είναι αρκετά δημοφιλής, όμως στα μάτια των περισσότερων Ρώσων, ο Γκορμπατσοφ θεωρείται ως ο πολιτικός που δεν κατάφερε να ελέγξει την κατάρρευση του σοβιετικού καθεστώτος, με αποτέλεσμα φτώχεια, κοινωνική ανισότητα και αιματηρές συγκρούσεις.

The post Oταν ο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ τραγουδάει τις Νύχτες της Μόσχας [βίντεο] appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
η νυχτα της μοσχας πιανο
Τυχαία Θέματα