Nomura: Μέχρι το καλοκαίρι ανοίγει η συζήτηση για «κούρεμα» των δανείων της Τρόικας

Η επίτευξη πρωτογενών πλεονασμάτων θα οδηγήσει σε νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους, δήλωσε στη Βουλή ο υπ. Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας απαντώντας σε ερώτηση του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ για την οικονομική πολιτική.

«Προβλέπεται και απ’ την τελευταία

συμφωνία που κάναμε με τους δανειστές μας… εφόσον πετύχουμε πρωτογενή πλεονάσματα τότε θα υπάρξει και νέο κούρεμα του δημοσίου χρέους». (Διαβάστε αναλυτικά εδώ)

Την ίδια ώρα πάντως σε έκθεση της η ιαπωνική Nomura εκτιμά ότι το βάθος της ύφεσης της ελληνικής οικονομίας θα επιταχύνει αναπόφευκτα τη συζήτηση για αναδιάρθρωση των δανείων διάσωσης (OSI).

Εκτροχιασμό της πορείας του ελληνικού χρέους και ελλείμματος, ακόμα και σε σχέση με τις εκτιμήσεις που μόλις το Δεκέμβριο ανακοίνωσε το ΔΝΤ, φέρνουν τα απογοητευτικά στοιχεία για το ΑΕΠ, τα οποία έδειξαν ότι η ύφεση άγγιξε το 6,5% το 2012, σημειώνει η Nomura.

Εκτός και εάν υπάρξει κάποια προς τα πάνω αναθεώρηση των στοιχείων αυτών, το βάθος της ύφεσης αναπόφευκτα θα επιταχύνει τη συζήτηση για αναδιάρθρωση των δανείων διάσωσης (OSI), εκτιμά ο ιαπωνικός οίκος. Οι αναλυτές του τοποθετούσαν τη συζήτηση περί ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους προς τους πιστωτές του επίσημου τομέα μέσα στο 2014, μαζί με τις διαπραγματεύσεις για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού του 2015-2016.

Διαβάστε περισσότερα από το newmoney.gr εδώ

The post Nomura: Μέχρι το καλοκαίρι ανοίγει η συζήτηση για «κούρεμα» των δανείων της Τρόικας appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα