Morgan Stanley: Η Ισπανία θα είναι η επόμενη Γερμανία και η Βρετανία νέα Ιταλία

«Η Ισπανία θα μετατραπεί στην επόμενη Γερμανία, ενώ η κάποτε κραταιά Βρετανία, θα γίνει μια νέα Ιταλία», εκτίμησε ο ειδικός επί θεμάτων παγκόσμιας οικονομίας της Morgan Stanley, Χοακίμ Φελς. Τόνισε δε πως υποστηρίζει αυτό το σενάριο εδώ και καιρό. Μάλιστα σημείωσε πως «κατά την επίσκεψη μου στη Μαδρίτη την περασμένη εβδομάδα ένιωσα για πρώτη φορά ότι την αποδέχονται πλέον και οι Ισπανοί πελάτες μας». Σε ανάλυσή του ο Φελς σημειώνει ότι η Ισπανία

βρίσκεται καθ’ οδόν για να γίνει η επόμενη Γερμανία της ζώνης του ευρώ, λόγω της πτώσης του εργατικού κόστους και της ισχυρής απόδοσης των εξαγωγών, ενώ προβλέπει πως το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στην Ισπανία με πρωταγωνιστή τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι, δεν πρόκειται να οδηγήσει στην ανατροπή της κυβέρνησης. Τέλος προειδοποίησε την Γερμανία ότι τα χαμηλά επιτόκια, η άνοδος των τιμών στην αγορά κατοικίας και η αύξηση των μισθών, θα βελτιώσουν την εσωτερική ζήτηση αλλά ταυτόχρονα θα μειώσουν την ανταγωνιστικότητα.

The post Morgan Stanley: Η Ισπανία θα είναι η επόμενη Γερμανία και η Βρετανία νέα Ιταλία appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα