Mείωση τιμολογίων εξετάζει η ΕΥΔΑΠ

Σε εξορθολογισμό της τιμολογιακής πολιτικής της ΕΥΔΑΠ προσανατολίζεται η διοίκηση της εταιρείας, λίγους μήνες πριν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας επιχείρησης ύδρευσης.

Η επάρκεια των αποθεμάτων νερού που σήμερα υπολογίζεται σε πάνω από 100 εκατομμύρια κυβικά μετρά δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να γίνει η αναθεώρηση των τιμολογίων δήλωσε ο νέος επικεφαλής της εταιρείας κ. Στέλιος Σταυρίδης.

Διευκρίνισε όμως ότι είναι ένα θέμα που μελετάται αυτή την περίοδο από τη διοίκηση της εταιρείας και ότι

οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν τους επόμενους δυο μήνες.

Πρωταρχικός σκοπός, όπως επεσήμανε της ΕΥΔΑΠ, είναι ο διακανονισμός και η αποπληρωμή των οφειλών προς την εταιρεία των Δήμων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

Οι οφειλές αυτές υπολογίζονται σε 223 εκατ. ευρώ για τους οργανισμούς τοπικής αυτοδιοίκησης και σε 523 εκατ. ευρώ για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Από αυτά, τα 53 αφορούν κατανάλωση νερού από το δημόσιο.

Στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ ο κ. Σταυρίδης πήρε πάντως αποστάσεις από το σχέδιο της ΤΑΙΠΕΔ να εκχωρήσει τις μετοχές της εταιρείας σε ιδιώτες.

«Δεν είμαι δογματικός που σημαίνει ότι μπορεί να αλλάξω άποψη αλλά την ΕΥΔΑΠ δεν την πουλάω, την διοικώ» δήλωσε επισημαίνοντας ότι στόχος δικός του είναι να μην επηρεαστεί η λειτουργία της εταιρείας από την επικείμενη ιδιωτικοποίησή της.

Από την πλευρά τους πάντως τα σωματεία εργαζομένων δήλωσαν ανυποχώρητοι στο σχέδιο της κυβέρνησης για ιδιωτικοποίηση της εταιρείας και έτοιμοι να κηρύξουν τον πόλεμο, εφόσον υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός.

Σε κάθε περίπτωση, επισήμαναν ότι το νερό είναι δημόσιο αγαθό και πρέπει να διασφαλιστούν η ποιότητα και τα χαμηλά τιμολόγια για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Τα σωματεία υποστηρίζουν ότι η κυβέρνηση επιχειρεί ξεπούλημα της ΕΥΔΑΠ για 300 εκατ. ευρώ όταν μόνο οι οφειλές των πελατών της ξεπερνούν τα 700 εκατομμύρια.

The post Mείωση τιμολογίων εξετάζει η ΕΥΔΑΠ appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα