Kraft Hellas: Υπόσχεται επενδύσεις, αν μειωθεί το πρόστιμό της

Επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των Ελλήνων καταναλωτών παίζει η διοίκηση της Kraft Hellas και ο διευθύνων σύμβουλός της, κ. Λευτέρης Χαλουλάκος, τάζοντας επενδύσεις, ουσιαστικά όμως έχοντας ως κρυφή ατζέντα τη μείωση πρόσφατου προστίμου που της επιβλήθηκε για ενδοομιλικές πωλήσεις.

Λίγους μήνες μετά την ποινή-ρεκόρ για την πραγματοποίηση παράνομων ενδοομιλικών πωλήσεων εκ μέρους του ομίλου και μετά το σκάνδαλο πως ο υπουργός Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου

είχε παγώσει τον έλεγχο των αξιόποινων πράξεων της πολυεθνικής, καθώς μέλος του ΔΣ της τελευταίας ήταν η κυρία Ελένη Παπακωνσταντίνου, η εταιρεία ανακοίνωσε την «ενδεχόμενη» διεύρυνση της παραγωγικής της δραστηριότητας στην Ελλάδα.

Πρόκειται για μια κίνηση, η οποία προφανώς δεν ανακοινώνει ευθέως επένδυση, αλλά επιδιώκει να κρατήσει την κυβέρνηση σε ομηρία, υπό το ενδεχόμενο μελλοντικά να υπάρξει κάποιου είδους τέτοια ενέργεια.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης, ήδη η πολυεθνική ασκεί παρασκηνιακές πιέσεις για τη μείωση του προστίμου το οποίο της έχει επιβληθεί και με την ανακοίνωση μελλοντικής επένδυσης επιχειρεί να εκβιάσει καταστάσεις και να πέσει στα “μαλακότερα”.

Η θυγατρική του πολυεθνικού ομίλου Mondelez International διαθέτει ήδη παραγωγική βάση στην ελληνική αγορά από τα τέλη της δεκαετίας του 1980, όταν εξαγόρασε τη σοκολατοβιομηχανία Παυλίδης.

Όπως είπε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Λευτέρης Χαλουλάκος, στη διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων η εταιρεία έχει κάνει επενδύσεις ύψους 8 εκατ. ευρώ και έχει αποφασίσει να επενδύσει άλλα 5 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, αυτές οι επενδύσεις θα πρέπει να ελεγχθούν από την κυβέρνηση, καθώς αποτελούν προϊόν φοροαποφυγής μιας και διαμέσω ενός συστήματος ενδοομιλικών πωλήσεων η εταιρεία δεν πλήρωνε φόρους στην Ελλάδα.

Λογικό λοιπόν είναι οι πανηγυρισμοί να μένουν στην άκρη, αφού η βιομηχανία πρώτα αισχροκέρδισε και τώρα μιλάει για παροχή βοήθειας στην οικονομία μας.

The post Kraft Hellas: Υπόσχεται επενδύσεις, αν μειωθεί το πρόστιμό της appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα