H έκτακτη εισφορά διαλύει το ελληνικό ναυτιλιακό cluster

Για ταφόπλακα στο ελληνικό ναυτιλιακό cluster έκαναν λόγο οι άνθρωποι της ναυτιλίας μόλις έμαθαν για την έκτακτη εισφορά από 6% έως 10% για τα έτη 2012 – 2015 στο ναυτιλιακό συνάλλαγμα εταιρειών που ασχολούνται με ναύλωση, ασφάλιση, διακανονισμό αβαριών, μεσιτεία αγοραπωλησιών ή ναυπηγήσεων ή ναυλώσεων ή ασφαλίσεων πλοίων με ελληνική ή ξένη σημαία πάνω από 500 κόρους ολικής χωρητικότητας. Η εισφορά θα επιβάλλεται επί των ποσών του ετήσιου εισαγόμενου συναλλάγματος της τετραετίας

2012 – 2015 και θα υπολογίζεται κλιμακωτά με συντελεστές 6% – 10% ως εξής:

Για ετήσιο εισαγόμενο συνάλλαγμα έως 200.000 δολάρια με συντελεστή 10%. Από 200.001 έως 400.000 δολάρια με συντελεστή 8%.
Για ποσά συναλλάγματος άνω των 400.000 δολαρίων με συντελεστή 6%.
Στελέχη της ναυτιλιακής αγοράς επισημαίνουν ότι θα αναγκαστούν λόγω των υψηλών συντελεστών της έκτακτης εισφοράς να περιορίσουν τις δαπάνες τους προχωρώντας σε μείωση του προσωπικού.
«Φέρνουμε συνάλλαγμα το μετατρέπουμε σε ευρώ και πληρώνουμε τις υποχρεώσεις μας. Τώρα θέλουν να ξαναπληρώσουμε στην ουσία. Είμαστε τα τελευταία χρόνια σε πολύ δύσκολη θέση λόγω της κακής πορείας της ναυλαγοράς. Τώρα μας δίνουν μία σπρωξιά να πάμε παρακάτω» τόνισε στο protothema.gr ναυλομεσίτης με πολυετή παρουσία στον χώρο:

«Να φέρω 200 χιλιάδες να ξοδέψω τις 50 χιλιάδες για τα έξοδά μου και ας μου φορολογήσουν τα 150 χιλιάδες. Τώρα έχω έξοδα 100 χιλιάδες ευρώ φέρνω αντίστοιχο ποσόν ως συνάλλαγμα ή λιγότερο και το υπόλοιπο το συμπληρώνω εγώ και μου ζητάνε να ξαναπληρώσω . Ταφόπλακα μας βάζουν».

The post H έκτακτη εισφορά διαλύει το ελληνικό ναυτιλιακό cluster appeared first on Enimerwsi.gr | Ειδήσεις 24/7.

Keywords
Τυχαία Θέματα