FT: Η Κύπρος θα ζητήσει βοήθεια από την Ελλάδα

Αίτημα για την ενίσχυση των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα με κεφάλαια ύψους 2 δισ. ευρώ αναμένεται να απευθύνει προς την Αθήνα ο πρόεδρος της Κύπρου κ. Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με τους Financial Times, που επικαλούνται υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Λευκωσίας, το συγκεκριμένο ποσό θα ζητηθεί από το πακέτο που προορίζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών.

Στόχος της κυπριακής κυβέρνησης, σύμφωνα με το βρετανικό δημοσίευμα, είναι να αποφευχθεί το «κούρεμα» των τραπεζικών καταθέσεων, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ για την στήριξη της Λευκωσίας με κεφάλαια ύψους 17 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει στους FT, ανώτατο στέλεχος του ελληνικού τραπεζικού τομέα, «αυτή η μεταφορά κεφαλαίων θα είναι δύσκολη να δικαιολογηθεί δεδομένου του ότι δεν υπάρχει επαρκής διαθέσιμη χρηματοδότηση για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ οικονομία εξακολουθεί να επιδεινώνεται με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του συστήματος να ξεπερνούν και τις χειρότερες εκτιμήσεις».

The post FT: Η Κύπρος θα ζητήσει βοήθεια από την Ελλάδα appeared first on Ειδήσεις 24/7 από την Ελλάδα και τον Κόσμο | Enimerwsi.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα