1η Γιορτή Εθελοντισμού στη Πιερία

Σταδιακά, όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφασίζουν να διαθέσουν το χρόνο τους για να προσφέρουν σε διάφορους τομείς, χωρίς να περιμένουν αντάλλαγμα. Προσφέρουν για την "προσφορά", για να γίνουν ο κρίκος μιας αλυσίδας "δούναι και λαβείν", όπου η ανταμοιβή είναι η ικανοποίηση ότι συμβάλεις για να γίνει, έστω κατά τι, καλύτερος ο κόσμος στον οποίο ζεις.

συμμετοχή δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά...
είναι μεγάλο το πάθος των συμμετεχόντων". Μ' αυτήν τη φράση περιγράφει το εθελοντικό κίνημα που αναπτύσσεται
στην περιοχή του, ο Αλέξανδρος Σωματαρίδης, εκπρόσωπος του συλλόγου "Ποδηλατική Από-δραση" του νομού Πιερίας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. "Κάθε χρόνο όμως, οι εθελοντές γίνονται όλο και περισσότεροι και αυτό δείχνει ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να ευαισθητοποιούνται ακόμα πιο πολύ", πρόσθεσε.

Φαίνεται πως στην Κατερίνη και γενικότερα στο νομό, κάτι αρχίζει να "κινείται" εντονότερα. Ο εθελοντισμός γίνεται σιγά-σιγά τρόπος ζωής και υπενθυμίζει στον καθένα την ευθύνη που έχει απέναντι στη φύση και τον άνθρωπο, στον κόσμο, του οποίου άλλωστε αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι.

Έτσι, με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος Εθελοντισμού 2011, οι εθελοντικές ομάδες και σύλλογοι του νομού συγκεντρώθηκαν για να οργανώσουν την 1η γιορτή εθελοντισμού, που θα διεξαχθεί στις 6 και 7 Μαΐου. Την οργάνωση ανέλαβαν η "Εθελοντική από-δραση" και η "Εθελοντική ομάδα δράσης Ν.Πιερίας".

Εκτός από την "Ποδηλατική Από-δραση", μια ομάδα που δραστηριοποιείται σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής, με αφορμή δύο σοβαρά ατυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή με ποδήλατα, έχουν ήδη δηλώσει τη συμμετοχή τους αρκετές ομάδες.

Με το χαρακτηριστικό όνομα "Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος", που… "μιλάει από μόνο του", η συγκεκριμένη ομάδα έχει ως μέλη της εθελοντές, που κάθε καλοκαίρι κάνουν βάρδιες μαζί με τους πυροσβέστες στα φυλάκια του Ολύμπου. Έτσι, καθένας απ' αυτούς αφιερώνει μια μέρα από το καλοκαίρι του και συμβάλλει στην προστασία του δάσους.

Οι "Εθελοντές Σαμαρείτες" είναι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού, που και αυτοί με τη σειρά τους δίνουν το "παρών".

Μια ακόμη ομάδα είναι η "Ομάδα πρωτοβουλίας για τη λειτουργία κέντρου Μαστού", που δραστηριοποιείται σε θέματα ενημέρωσης και πρόληψης για τον καρκίνο του μαστού και ενεργεί προκειμένου να λειτουργεί κέντρο μαστού στο νοσοκομείο Κατερίνης.

'Αλλη ομάδα εθελοντών είναι οι "ραδιοερασιτέχνες", που συνεισφέρουν με διάφορες δράσεις τους στην εξυπηρέτηση των αναγκών που προκύπτουν κάθε φορά, όπως για παράδειγμα στην πυροπροστασία, όπου συμμετέχουν στο συντονισμό και την επικοινωνία.

Όλες οι παραπάνω ομάδες και σύλλογοι, όπως και οι "φίλοι του Περιβάλλοντος" και πολλοί ακόμη σχεδιάζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στην 1η γιορτή εθελοντισμού, ώστε να γνωριστούν με τους πολίτες. Για το σκοπό αυτό, στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης, από το Συντριβάνι μέχρι την Πλατεία Ελευθερίας, όλοι οι εθελοντές θα βρίσκονται εκεί για να προβάλουν το έργο
Keywords
Τυχαία Θέματα