Ζήσε σαν συγγενής πρώην πρωθυπουργού. Πως και που μπορείς να ανοίξεις Οφσορ.

18:03 9/12/2012 - Πηγή: Olympia

γράφει ο Begar

Δεν αναρωτηθήκατε ποτέ, πως γίνεται να υπάρχει εκτεταμένη φοροδιαφυγή και να μην συλλαμβάνονται οι ωφελημένοι από αυτήν;

Μα ο λόγος είναι προφανής: Το κεφάλαιο, φρόντισε να περάσουν παντού νόμοι, οι οποίοι το προστατεύουν διεθνώς από τη φορολόγηση, υπό προϋποθέσεις.

Ο συνηθέστερος τρόπος είναι η δημιουργία εταιριών, με έδρα φορολογικούς παράδεισους, όπου μεταβιβάζονται περιουσίες και δραστηριότητες, ώστε ο επιχειρηματίας, είτε να είναι φορολογικά αόρατος» στη χώρα του.

Ακολουθούν παραδείγματα:

Ίδρυση Εταιρίας στις Σεϋχέλλες

Οι Σεϋχέλλες προσφέρουν

μια ευρεία ποικιλία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών,

συμπεριλαμβανομένων των Εταιρειών Διεθνών Επιχειρήσεων International Business Company (IBC), Διεθνή Καταπιστεύματα (International Trusts) καθώς και Yπεράκτιων Tραπεζών (offshore banking).

Η International Business Company (IBC) είναι η πιο δημοφιλής εταιρική οντότητα (ευρέως χρησιμοποιούμενο όχημα), με 0% φορολογία εταιρικών κερδών και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς ανά την υφήλιο.

Η εχεμύθεια και η εμπιστευτικότητα είναι από τα βασικά χαρακτηρίστηκα μιας εταιρείας στης Σεϋχέλλες αφού οι δικαιούχοι, διευθυντές και μέτοχοι ΔΕΝ καταγράφονται σε κανένα έγγραφο του δημόσιου. Κατά την εγγραφή μιας νέας εταιρείας στο IBC, οι αρχές δεν ζητάνε καμία πληροφορία για το δικαιούχο της νέας εταιρείας. Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες γνωστοποιούνται μόνο στο Εγγεγραμμένο Γραφείο το οποίο λειτούργει κάτω από συνθήκες εχεμύθειας.

Τα μόνα έγγραφα τα οποία αρχειοθετούνται στης Σεϋχελλέζικες IBC είναι το Πιστοποιητικό Ιδρύσεις και το Καταστατικό της εταιρείας. Τα έγγραφα αυτά δεν περιέχουν πληροφορίες για τους μέτοχους ή τους πραγματικούς δικαιούχους της εταιρείας.

Τα εσωτερικά εταιρικά έγγραφα του IBC, τα οποία είναι οι Μετοχές είναι όλα στην διάθεση του Εγγεγραμμένου Γραφείου και μόνο αυτού.

Επειδή η Δημοκρατία των Σεϋχελλών είναι μια ανεξάρτητη αρχή, δεν μπορεί να υποχρεωθεί από την εκάστοτε νομοθεσία να δώσει πληροφορίες σε οποιαδήποτε κυβέρνηση ή οργανισμό. Οι Σεϋχέλλες δεν υπόκεινται στην οδηγία της Ε.Ε. για φορολόγηση των αποταμιεύσεων σε ανάθεση με άλλους υπεράκτιους προορισμούς, το οποία συνδέοντα με κράτη μέλη της Ε.Ε.(κυρίως το Ηνωμένο Βασίλειο και κράτη που ήταν αποικίες του). Αυτό δίνει τη δυνατότητα στης Σεϋχέλλες να θεωρούνται ως ο ιδανικός προορισμός για ένα σωστό φορολογικό σχεδιασμό.

Οι Σεϋχέλλες έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε συμφωνία ανταλλαγής πληροφοριών με ξένες χώρες ή οργανώσεις με αντάλλαγμα την πρόσφορα οικονομικής βοήθειας, υπερασπιζόμενη έτσι την εμπιστευτικότητα των στοιχείων της εκάστοτε εταιρείας. Έτσι ο τομέας αυτός των offshore συμβάλλει σημαντικά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της χώρας. Υπάρχει επομένως πρόθεση από την κυβέρνηση αλλά και το ευρύτερο κοινό για την διατήρηση και την ανάπτυξη της χώρας πάνω στο τομέα των offshore καθιστώντας την ένα χρηματοοικονομικό κέντρο.

ΠΑΚΕΤΟ = ΚΟΣΤΟΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ+ ΠΡΩΤΟ ΕΤΟΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ

Keywords
Τυχαία Θέματα